Hem » Victor Nilsson Lindelöf – mittback

Victor Nilsson Lindelöf – mittback

by kaffeutansocker
VICTOR

Den som i unga år tänkt sig en karriär som fotbollsproffs, drömde nog sällan om att bli mittback och försvarsspelare. Nej, det som gällde var att spela forward och få göra mål. Men även fotbollsvärlden har ändrats och idag kan en försvarsspelare få röra sig över hela planen. En spelare som gör det är Victor Nilsson Lindelöf.

Fakta om Victor Nilsson Lindelöf:

Född1994
ModerklubbVästerås SK
ProffsklubbarBenfica och Manchester United
UtmärkelserGuldbollen två gånger
FamiljFru och två barn

Victor Nilsson Lindelöf – lön

De flesta svenska fotbollsspelare brukar ha spelat i en allsvensk klubb innan de tar stegen till utländska proffsklubbar. För Victor Nilsson Lindelöf har en annan resa gällt. Han spelade som ungdom i två klubbar i Västerås innan han som 17-åring skrev ett femårskontrakt med den portugisiska klubben Benfica. En klubb där många svenskar fått pröva sin lycka och inte minst även tränaren Sven-Göran Eriksson eller “Svennis”.

I februari 2016 spelade Victor i en åttondelsfinal för Benfica som klubben vann. Några dagar efter den matchen gjorde han sitt första mål för klubben i en match i den portugisiska fotbollsligan och därefter var han given startspelare i laget.

Sommaren 2017 värvades Victor Nilsson Lindelöf till den engelska klubben Manchester United. Övergångssumman lär har varit gigantisk för en försvarsspelare vid den tidpunkten, men vad Victor har i lön vet vi inte. Han lär dock kunna försörja sig och sin familj, som bor i ett stort hus i Manchester.

Victor Nilsson Lindelöf – landslagskarriär

Även om Victor redan tidigt försvann utomlands uppmärksammades han hemma i Sverige och har därmed fått göra karriär i olika landslag:

  • Victor spelade i U21-EM år 2015, där Sverige vann guld
  • Debut i Sveriges A-landslag år 2016 i en match mot Turkiet
  • Ordinarie mittback vid VM 2018
  • År 2021 efterträdde han Andreas Granqvist som lagkapten för svenska landslaget

Victor Nilsson Lindelöf – nuvarande lag

För den oinvigde kan proffslivet för fotbollsspelare te sig obegripligt. I sitt nuvarande lag Manchester United spelar inte Victor inte alltid från start utan får ofta sitta på bänken, som det heter. Ibland kan det naturligtvis bero på skador, men oftast beror det nog på excentriska tränare som har för många kvalificerade spelare att välja bland.

Vad har då detta för betydelse för oss svenska fotbollsfantaster? Ja, vi kan naturligtvis stå ut med att Victor får lön utan att han behöver jobba intensivt under matcher. Men för svenska landslaget har det betydelse. Utlandsproffs utan speltid i sina lag, blir naturligtvis lite ringrostiga. När de sedan ska spela i landslaget, kan de ibland sakna det tempo som behövs. 

Inte bara Victor Nilsson Lindelöf har den senaste tiden saknat matchträning i sitt klubblag utan det gäller flera av våra bästa utlandsproffs. De är dock självskrivna i det svenska landslaget. Sanningen är att vårt landslag haft en negativ utvecklingskurva det senaste året. Det skyller vi på proffsens coacher och inte på landslagsledaren Janne Andersson. 

Hur är då Victor Nilsson Lindelöf som spelare? Det som utmärker honom är att han har en konstruktiv spelstil och är mycket passnings- och placeringssäker. För en TV-tittare ser han inte särskilt lång ut men han är nästan 1,90 meter i strumplästen. Dessutom har han en bra spänst och ett bra huvudspel. Inte märkligt att han går upp i anfallsposition när det är dags att nicka vid hörnor och andra fasta situationer.

Victor Nilsson Lindelöf – familj

I svunna tider var en fotbollsspelares privatliv inte något som allmänheten hade med att göra. Det finns naturligtvis undantag och äldre tänker med stor kärlek på Lennart “Nacka” Skoglund som med sin ljusa kalufs blev älskad som proffs i Italien. Men den som Gud älskar dör ung, heter det.

Om Victor Nilsson Lindelöf och hans familj, får vi veta mycket och det mesta går att finna på Instagram. Hans fru Maja är aktiv på nätet som influencer. Victor uppges ha en bror som heter Zacharias och en mamma vid namn Ulrica. Victors mamma insåg förresten redan vid födseln att sonen skulle bli fotbollsspelare, har vi fått veta. Ingen dålig förutsägelse av en nyss förlöst moder! Om Victors pappa Jörgen gjorde samma prognos är oklart. Han köpte kanske grabbens första fotboll, men därom vet vi inga detaljer. Föräldrarna gick dock skilda vägar när Victor var väldigt ung.

Du kanske även gillar