Hem » Sockerkaka med olja istället för smör

Sockerkaka med olja istället för smör

by kaffeutansocker

En ny variant av Sockerkaka: med olja istället för smör

Ett klassiskt recept på sockerkaka klassar oftast smör som en nyckelingrediens, men idag ska vi ändra det och introducera receptet på sockerkakan med olja istället för smör. Användandet av olja i stället för smör kan göra din sockerkaka mjukare och mer fuktig än standardrecepten. Detta kan vara speciellt användbart om du vill göra en vegansk version av sockerkaka eller för de som har en laktosintolerans.

Varför byta ut smör mot olja i en sockerkaka?

Smör ger definitivt en rik och fyllig smak till alla bakverk, men ibland kan det skapa en tät, tung struktur, särskilt i kvaliteten hos hemgjorda kakor. Olja, å andra sidan, tenderar att göra bakverk merihålliga utan att tumma på smaken.

Sockerkaka med olja istället för smör: Recept

Eftersom mängden ingredienser behöver justeras ordentligt när du byter ut smör för olja, är här ett grundrecept du kan följa:

Ingredienser Mängd Instruktioner
Vetemjöl 3 dl Blanda i en stor skål
Socker 2 dl Blanda med mjöl
Rapsolja (eller någon annan neutral olja) 1 dl Blanda med andra ingredienser
Ägg 3 st. Tillsätt en i taget och rör om

Vi hoppas du kommer älska denna sockerkaka variant. Ha det så roligt att experimentera! Oavsett om du är en professionell bagare eller bara börjar utforska bakvärlden, är bakningens konst alltid en givande resa. Så prova detta recept på sockerkaka med olja istället för smör och se om det tjänar en plats i ditt bakningsrepertoar.

Du kanske även gillar