Hem » Sigge Eklund – från internetnörd till en av Sveriges största poddare

Sigge Eklund – från internetnörd till en av Sveriges största poddare

by kaffeutansocker
PODCASTER

Sigge Eklund, 48, har tillsammans med Alex Schulman en av Sveriges mest populära podcasts, Alex & Sigges Podcast, som har gjort honom både rik och känd. Sigge bor sedan några år tillbaka i Los Angeles med sin familj, men är fortfarande verksam som poddare. Han är även producent, författare och manusskribent. 

Snabbfakta om Sigge Eklund

Ålder48 år (född 1974)
Familj Fru: Malin EklundBarn: Viggo Eklund, Truls Eklund och Belle Eklund
BosattLos Angeles, USA
SysselsättningPoddare, producent, författare, manusskribent
Net Worth 5 miljoner dollar, d.v.s. 55 miljoner kronor
Antal följare Instagram137k följare

Karriären tog fart med hjälp av Filip och Fredrik 

Sigge Eklund, eller Sigvard som han egentligen heter, är mest känd för att vara ena halvan av den omåttligt populära podden Alex & Sigges Podcast som startade 2012. Sigge är också verksam författare och producent, men började sin karriär som den lite nördiga internetentreprenören och bloggaren. När han fick fotfäste som medieprofil började Sigge Eklund arbeta tätt inpå programledarna och poddarna Filip och Fredrik, vilket ledde honom vidare in i mediavärlden. 

Sigges dragning till USA

Sigge är uppvuxen i Akalla, en förort till Stockholm. Han har senare bott i Göteborg, men framförallt har han varit bosatt i Stockholm under hans framgångsår. Han bor numera med sin familj i Los Angeles, USA, där han även har bott två korta perioder tidigare i livet. I podden har han berättat om sin dröm att bo i USA. 

Sigges dokusåpakändis till bror bor också i USA

Sigge pratar ofta om familjen i sin framgångsrika podcast. Hans pappa är ekonomen Klas Eklund och hans mamma är Jannike Wenke. Sigge har en tre år yngre bror, Fredrik Eklund, som också bor i USA med man och två barn. Fredrik är en reality-tv-kändis och en av de hetaste fastighetsmäklarna i USA. Sigge och Fredrik står varandra mycket nära.  

Två av tre barn får amerikansk skolgång 

Sigges fru, Malin Eklund, är också poddare och entreprenör. De har tre barn tillsammans, Viggo, Truls och Belle. Viggo har flyttat hem till Sverige igen, medan de andra barnen bor med Sigge och Malin i USA och går i skolan där. 

Alex & Sigge – den moderna killduon

För 10 år sedan, år 2012, startade Sigge Eklund podcasten Alex & Sigges Podcast tillsammans med författaren, journalisten och mediaprofilen Alex Schulman. Podden har sedan starten kommit ut varje fredag. Den blev snabbt populär och nu har podden en halv miljon lyssningar varje vecka och ligger alltid på topp-listan av mest lyssnade poddar. Den har även vunnit Svenska poddradiopriset ett flertal gånger. 

I år har podden 10-årsjubileum och de turnerar med en liveshow över hela Sverige. Showen har hittills fått positiv kritik. 

Högt och lågt i Alex och Sigges podd 

Alex & Sigges Podcast är en podd med mycket humor, men stämningen är inte så grabbig som man kan tro, utan snarare varm, känslosam och filosofisk – en modern killduo med andra ord! Stundtals känns humorn lite omogen för att passa målgruppen unga män, men ofta är duon reflekterande och eftertänksamma. Det är en podd som behandlar allt från samtidsfenomen och populärkultur, till egenupplevda anekdoter, barndomsminnen och trauma. 

Reklaminslag genererar förmögenhet

Idag ingår podden i Perfect Day-koncernen. Man kan lätt gissa sig till att de båda poddstjärnorna tjänar en förmögenhet per avsnitt eftersom det kostar 75 000 kronor för ett reklaminslag i deras podd, och de ofta har flera olika inslag med reklam. 

Alex och Sigge är inte bara kollegor

Sigge Eklund har gjort många andra saker tillsammans med Alex Schulman. De har bland annat gjort scenframträdanden, shower, humorsketcher och skrivit två böcker ihop, Tid (2015) och Rum (2017). Men de är inte bara kollegor, utan dessutom goda vänner. På sociala medier kan man ofta se dem äta middagar, festa och besöka varandra på deras respektive landställe på Gotland.

Författaren Sigge Eklund 

Sigge Eklund har skrivit böcker med Alex Schulman, men han är även en självstående författare som debuterade med romanen Synantrop (Albert Bonniers förlag) år 1999 – långt innan Sigge blev en duo med Alex.

Böcker som Sigge Eklund skrivit:

  • Synantrop (1999)
  • Den sista myten (2002) 
  • Det är 1988 och har precis börjat snöa (2005) 
  • Varulvsvalsen (2007) 
  • In i labyrinten (2014)
  • Livets små njutningar (2021)

Trots att Eklund skrivit 8 böcker, har författarkarriären inte gått lika bra som för poddkollegan Schulman, och responsen har varit mild. 

Du kanske även gillar