Hem » Peter pan går åt helvete västerås

Peter pan går åt helvete västerås

by kaffeutansocker

Historien om Peter Pan går åt helvete i Västerås

Det är ingen hemlighet att varje stad har sina mörka, snirkliga vrår och även den svenska staden Västerås är inget undantag. Från denna plats kommer en ganska unik tolkning av J.M. Barries älskade karaktär Peter Pan, eller Sasha Sasnovich aka ”Peter Pan går åt helvete” som hjälten är känd här.

Vad handlar det om?

”Historien om Peter Pan går åt helvete i Västerås” är en omvandlad berättelse där Peter Pans karaktär inte är några sagohjältar, utan tvingas istället ta till sig ’skurkiska’ tendenser för att överleva. Här möter vi inga barn som inte vill bli vuxna, men ser en mer realistisk sida av livet i Västerås genom ögonen på ett ensamt barn.

Bokens Titel Författare Plats
Peter Pan går åt helvete J.M. Barrie (omtolkning av Sasha Sasnovich) Västerås, Sverige
Peter Pans ursprungliga äventyr J.M. Barrie Nimmerland
Peter Pan – Vem då? Västerås lokalhistoriska författare Västerås, genom åren
Sanningen om Peter Pan Sasha Sasnovich Modern Västerås

Varför i Västerås?

Staden Västerås har en speciell plats i denna förvridna Peter Pan-berättelse. Boken rymmer inte bara staden utan innehåller också en symbolisk presentation av dess mindre glamorösa aspekter. Den verklighet som vår hjälte, eller kanske mer korrekt antagonist, måste hantera är faktiskt ett reflektion av den starka kritik som har riktats mot Västerås och dess socioekonomiska villkor.

Sammanfattning

”Peter Pan går åt helvete i Västerås” är en berättelse som vänder upp och ner på det klassiska konceptet av Peter Pan som vi känner och älskar. Det fungerar som en stark påminnelse om att alla städer, liksom alla individer, har sina egna utmaningar att möta. Trots sin mörka underton, levererar denna tolkning en slående bild av verkligheten som hjälper oss att se bortom de glamorösa strålkastarna.

Du kanske även gillar