Hem » Kay Bojesen har ett djur för varje tillfälle

Kay Bojesen har ett djur för varje tillfälle

by kaffeutansocker
WOOD3

Det är inte bara en Kay Bojesen apa som finns i sortimentet hos den danske giganten. I faunan hittar man även en tax, fågel och elefant, för att nämna några. Men vilket djur passar bäst att ge bort vid vilket tillfälle? 

Snabbfakta om Kay Bojesen:

Designer:Kay Bojesen
Känd för:Sina trädjur och silverarbeten
Stil:Nordisk design
Ursprung:Danmark


Då passar en Kay Bojesen apa att ge bort

Länge har det varit populärt att ge bort ett djur från Kay Bojesen i present. Djuren passar många, är helt allergivänliga och blir till snygga inredningsdetaljer i de flesta hem. Gammal som ung kan uppskatta ett väl utvalt djur och förhoppningsvis ha glädje av presenten länge. Ett djur från Kay Bojesen kan till och med bli riktigt värdefullt på sikt vilket gör presenten extra speciell. Att välja vilket djur man ska ge bort kan vara svårt. Sortimentet är stort och djuren ligger i ett relativt likartat prisspann. 

Det kanske mest klassiska av Kay Bojesens djur att investera i är apan. Denna finns i ett flertal olika storlekar och utförande. Vill man göra som de allra flesta som köper en apa så satsar man på en Kay Bojesen apa på 20 cm, eller apa liten som den också kallas. Denna är det vanligaste storleken och den kommer i flera olika träslag. Originalet är i teak men på senare år har varianter presenterats även i ek och lönn. Det finns även en apa mini och en jätteversion. Den största varianten har en prislapp en bit över 10 000 kr. 

Kanske Kay Bojesen lovebirds på bröllopet?

Även kärleksparet kan bli glada av att uppvaktas av ett djur av Kay Bojesen. Till ett nygift par kan gratulanten överräcka lovebirds. Dessa två små fåglar kommer även de i olika utföranden. Varianten i ek har näbbar i kontrasterande ton och deras strömlinjeformade kroppar skapar en tidlös siluett som passar i alla hem. Kanske kan åsynen av dessa fåglar påminna paret om deras kärlek och på så vis öka sammanhållningen ytterligare. Om inget annat lär fåglarna skänka glädje i form av klassisk skandinavisk design var de än placeras. 

Ett av de billigare djuren att köpa från Kay Bojesen är en hund. Denna lilla jycke kommer i tre varianter med ett pris som med rabattkod ibland inte ens uppgår till trehundra kronor. Den lilla hunden kan bli en trevlig inflyttningspresent till studenten som nyss lämnat föräldrahemmet för en liten studentlägenhet. Då hunden inte bara har en liten prislapp utan även är liten till storleken får den plats även i små hem. För små nyfödda människor kan en Kay Bojesen elefant passa bra som doppresent. Elefanten är även den ytterst stilren och förhoppningsvis kan den få följa barnet genom hela livet, först som prydnad i barnrummet och med tiden stå snyggt i en bokhylla i det egna hemmet. 

En Kay Bojesen-apa med många hattar

Numera kan Kay Bojesens apa skifta uttryck. Apan kommer idag även i en version med studentmössa. Denna apa blir självklart en kul present till den nybakade studenten och med sin vita mössa kommer den för evigt påminna om den stora dagen. Vet man med sig att studenten i fråga har en apa sedan tidigare kan man välja att enbart köpa studentmössan. Den lilla mössan kostar inte speciellt mycket och är så liten att den till och med kan hängas i en blomsterbukett. Vill man vara lite mer unik i sitt tänk och skänka studenten ett djur som är lite annorlunda kan man välja något av följande istället:

  • Kay Bojesen zebra
  • Kay Bojesen tax
  • Kay Bojesen sångfågel

Utöver studentmössa har apan också fått en tomtemössa designad till sig. Med den lilla mössan kan den evige följeslagaren i hemmet få en julig skrud och på så vis bli en del av juldekoration i hemmet. Tomte-apan kan kanske vara ett av de mest stilrena julpynt man kan tänka sig i fall man uppskattar nordisk design. Enkel i sin utformning och praktisk så vis att den inte behöver städas bort när julen är slut. Det räcker att bara ta av mössan. 

Du kanske även gillar