Hem » Elina som om jag inte fanns

Elina som om jag inte fanns

by kaffeutansocker

Elina som om jag inte fanns – en Djupgående Analys

”Elina som om jag inte fanns” är ingen tvekan en ömsint och sinnesutvidgande nod till den mänskliga själen och dennes vilja att överleva och trivas trots svåra odds. Baserad på Kerstin Johannessons bok med samma namn, skildrar filmen Elinas vardagliga liv på 1930-talets Sverige.

Titel Författare Genre
Elina som om jag inte fanns Kerstin Johansson Drama
Källa Tolkning och bearbetning Film regissör
Bok Klassisk litteratur Klaus Härö
Årtal Tidsinställning Rollefigurer
2002 1930-talet Elina (Natalie Björk), Elna (Marjaana Maijala)

Handling och tema

”Elina som om jag inte fanns” är en gripande historia som följer livet av en ung flicka som heter Elina, spelad av Natalie Björk. Genom hela berättelsen är Elina en tyst bild av motstånd trots att hon bor i en isolerad landsbygd och kämpar med både ekonomiska och hälsomässiga svårigheter. Filmen ger oss inte bara en inblick i Elinas värld men också i den allmänna atmosfären av landsbygden Sverige under 1930-talet.

Eftertanke

Sammanfattningsvis berättar ”Elina som om jag inte fanns” en mäktig, tankeväckande historia om uthållighet och hopp. Det är en levande bild av en tid och plats som kanske inte ofta ses på film, men det är en tid och plats som borde firas för sin styrka och sin skönhet. Och det är underbart fångad i denna enastående anpassning av Kerstin Johansson bok.

Du kanske även gillar