Hem » Carin Wester – bred modeprofil för en kräsen men budgetmedveten publik

Carin Wester – bred modeprofil för en kräsen men budgetmedveten publik

by kaffeutansocker

Carin Wester är en av Sveriges mest kända modedesigners. För ett antal år sedan lade hon ned sitt eget klädmärke, som producerade kläder av något exklusiv karaktär. I dag har hon dock återupptagit sin designverksamhet i samarbete med Åhléns, och riktar sig numer mot en bred men stilsäker publik. 

Vem?Carin Wester är en svensk modedesigner. Hon är idag designchef på Åhléns.
Var?Carin Westers kläder säljs genom Åhléns, antingen i butik eller från deras hemsida. Du kan även hitta Westers kläder på andra modesajter.
Ålder?Carin Wester är född 1974.
Bostad?Carin Wester bor i en lägenhet i Birkastan i Stockholm.

Carin Wester – från eget märke till designchef för Åhléns

I dag arbetar Carin Wester som designchef för varuhuset Åhléns. Men hon har hunnit med en hel del i sin karriär. Från början arbetade hon för H&M, en erfarenhet hon delar med i princip alla andra svenska modedesigners. Det är få svenska designers som inte startat sina karriärer på “Hennes” enormt stora designavdelning. Antingen via en praktikplats eller som en första anställning.

Carin Westers driv och begåvning gjorde dock att hon snabbt rörde sig vidare uppåt i den svenska modesfären, inte minst med sitt eget märke Carin Wester som hon startade redan 2003. Sex år senare vann hon den prestigefyllda utmärkelsen Guldknappen, som tidningen Damernas Värld varje år delar ut. 

Carin Westers kläder – skandinavisk design med hög modegrad

Carin Westers design är tydligt skandinavisk. Rena linjer, en boxig profil och noggrann känsla för kvalitet är saker som följt henne ändå från det egna märket till hennes nutida kollektioner för Åhléns. I Åhléns regi finns idag två varumärken med anknytning till Carin Wester. Dels märket som bär hennes namn, där hon själv varit med att ta fram kläderna. Dels det lite billigare märket CW, som riktar sig till en yngre publik och som har en lite tydligare känsla av street fashion. 

Eftersom Åhléns är ett så stort företag, och alltså kan arbeta med större volymer än de flesta andra svenska klädtillverkare, har Carin Wester nu möjlighet att skapa fullständiga kollektioner med alla de plagg och accessoarer som utgör en komplett outfit. Till exempel kan du hitta följande objekt med en lapp från Carin Wester eller CW på insidan:

 • Mössa
 • Jacka
 • Jeans
 • Klänning
 • Tröja
 • Kappa
 • Klänning
 • Solglasögon
 • Byxor
 • Halsduk
 • Väska

Med andra ord – den som som så önskar, kan klä sig i topp till tå med kläder från Carin Wester. Och den som inte gillar jeans eller vanliga byxor, kan till och med hitta ett par skinnbyxor i Westers kollektioner. I alla fall om de är trendiga för tillfället – även om Westers design ofta blivit beskriven som “tidlös” följer den naturligtvis modets svängningar. Om skinnbyxor råkar vara hopplöst ute en viss säsong, kommer de sannolikt inte hänga på galgarna inne på Åhléns avdelning för Carin Wester.

Så vårdar du dina plagg från Carin Wester

Även om Carin Wester numera vänder sig till en lite mer budgetmedveten publik än vad hon gjorde under sin tid som ensam modeskapare, vill du säkert få ut så lång livslängd som möjligt av de plagg du köper. 

Carin Wester själv har generöst delat med sig av sina personliga klädvårdstips till olika dam- och modetidningar genom åren. Till exempel har hon meddelat följande råd för att hålla sina plagg så fräscha och fina som möjligt under lång tid:

 • Tvätta inte stickade plagg. Ånga dem istället med en steamer på högsta ånga, eller häng dem över ett vattendrivet element.
 • Noppa kläderna regelbundet!
 • Vädra hellre kläder än att tvätta dem. Onödiga tvättar sliter mycket på kläder. 

Självklart bör du också följa de specifika tvättråd som du hittar på lappen inuti plaggen. Du behöver inte oroa dig för att det inte ska följa med skötselråd till dina kläder från Carin Wester. Det är nämligen lag på att alla kläder som säljs i Sverige ska säljas med tvätt- och skötselråd enligt en standardiserad utformning. 

Du kanske även gillar