Hem » Archive of our own

Archive of our own

by kaffeutansocker

Den ideella organisationen Archive of our own, även kallat AO3, är ett webbarkiv för fanfiction. Organisationen grundades av The Organization for Transformative Works (OTW) år 2008. I september månad 2022 så hade sidan över fem miljoner registrerade användare. Tanken med Archive of our own är att kunna arkivera och publicera fanfiction på en öppen plats med fokus på fansen.

Medlemskap på Archive of our own

För att bli medlem i Archive of our own så måste du ha en inbjudan och först då kan du lägga upp något på sidan. Antal registrerade användare bara ökar och ökar och det är uppenbart att skrivande av fanfiction är extremt populärt världen över.

Fanfiction

Vad är egentligen fanfiction? Jo, fanfiction är berättelser av både amatörer och professionella skribenter som dessutom har ett stort intresse för fiktiva berättelser. Historierna utspelar sig oftast i påhittade Universum. Oftast inspirerar berättelserna av populärkultur av olika slag som till exempel tv-serier, filmer och datorspel.

Vad är Open Source?

Allt innehåll på Archive of our own har ett open source arkiv, vilket innebär att olika datorprogram inte är låsta utan öppen för alla att använda, läsa och modifiera. Open Source betyder på svenska Öppen källkod eller Öppen programvara.

Du kanske även gillar