Dyra hus till salu i Stockholm

Det är populärt att bo i Stockholm. Inte bara för att det är lite lättare att hitta jobb här än på andra håll i landet. Men framför allt för att det är en så härlig stad. Lagom stor med internationellt inflytande. Vacker natur och nära till resten av världen. Samt så mycket att göra på din fritid att du aldrig behöver ha det långtråkigt. Enda nackdelen kan vara att vissa delar av staden är dyra att bo i. 

Precis som de flesta andra storstäder så kostar det mer att bo inne i de centrala delarna av Stockholm. Men då kan du också få ett hus eller lägenhet som har bevarat den ursprungliga stilen. Utan att göra avkall på det som en modern person anser vara grundläggande. Om du vill ha lite billigare bostäder kan du alltid ge dig ut till de närliggande förorterna. Fortfarande Stockholm men så gott som landsbygd. Lite som att både äta kakan och ha den kvar. 

Ha råd med ny bostad

För att klara av att köpa hus, eller bara hyr för den delen, så behöver du ha ett bra jobb. Ett som tillåter dig att inte bara betala av på huslånet, men även leva resten av månaden. För en del personer så är den här drömmen om ett eget hus så starkt att de satsar på sin karriär bara av den anledningen. Men det är inte alltid som det går riktigt som du tänkt dig. 

Det är inte alls ovanligt att ha problem med sin arbetsgivare. Du vill ha så hög lön som möjligt och hen vill få ut så mycket arbetskraft från dig som det bara går. I alla fall om du ser lite krasst på det hela. Det är klart att inte alla är giriga eller försöker suga ut sina anställda. Men tyvärr är det många som inte riktigt respekterar de gällande avtalen. Då är det läge att uppsöka en jurist. Få hjälp i Stockholm med omnejd

Redan innan du får problem kan det vara bra med en öppen kommunikation. Konsultera dem för att vara säker på att en viss anställning är bra för dig. Ska du jobba som timanställd eller är det bättre att söka fast anställning? Hur påverkar mitt val möjligheterna till att få ett huslån? Och hur kommer min vardag och semester att se ut? De reder ut begreppen på ett förståeligt sätt: https://rive.se/kb-artikel/vad-ar-skillnaden-mellan-fast-anstallning-och-timanstallning/.

Bosätta sig i Stockholm

När du har ett bra jobb så kan du börja leta efter bostad. Alternativt kan du alltid hyra, men för många är husdrömmen kopplad till att äga en lägenhet eller hus. Hur mycket du måste tjäna beror naturligtvis på vilken sorts hus du letar efter. Och det är intressant att se att det faktiskt finns riktiga hus i huvudstaden. Expressen skriver om ett mysigt minihus mitt i Stockholm. 

Det här är ett ovanligt fall, för ofta så hittar du bara lägenheter inne i stan. Stora och fina lägenheter, speciellt i vissa områden. Men att kunna köpa ett eget hus hör inte till normen. Därför kommer det säkert att säljas snabbt, trots det höga priset. Du slipper störande grannar, i alla fall ovanpå och där nere. Men framför allt så får du ett hus med charm. 

Myndigheterna har gjort mycket för att bevara det gamla Stockholm. Du kan bygga om och renovera, men inte hur som helst. Vissa områden är skyddade, och du måste respektera den ursprungliga strukturen. Nu för tiden är det ingen som har utedass, och bredband är ett måste. Men de är lågt i tak och mycket av det ursprungliga huset står kvar. Södermalm och Gamla stan har flera liknande bostäder. 

Ha råd med ditt bostadslån

Ofta kan du få ett bra lån när du köper hus. Det är något som räknas till de viktigare sakerna i livet. Inte direkt en lyxvara, även om det kan kännas så när du flyttar in. Men oavsett om du köper ett dyrt hus mitt inne i Stockholm eller en billigare lägenhet i någon av förorterna så måste lånet betalas tillbaka. Du bör ha en ordnad ekonomi för att inte hamna på efterkälken, 

Så därför är det viktigt att se över din jobbsituation. Samt din partners om ni köpt hus tillsammans. Det kanske är dags att starta en familj, många köper eget just av den anledningen. På något sätt så är det fråga om att planera ditt liv. Hur du ser framtiden, både i det långa loppet och de kommande få åren. 

Om du har ett arbete som du trivs med kan det vara enklare att gå framåt. Men det finns även flera andra faktorer att ta med i beräkningen. Som ifall en av er ska gå en vidareutbildning, om båda två ska jobba fast ni har barn och alla andra frågor som uppstår. Återigen kan frågan om vilken form av anställning som är bäst komma upp. Fast vs timanställning, vad säger lagen om semestern? Läs om det i Aftonbladets artikel

Skapa en väl fungerande vardag

Det är lätt att bli upptagen med dina målsättningar. Att bara vänta på pensioneringen, när du kan köpa hus eller något annat som du ser fram emot. Men det finns en populär sång som säger att livet är det som sker när du är upptagen med att planera annat. Det vill säga att det är vardagslivet som är det egentliga livet. 

Drömmar och mål är oerhört viktiga. Dels håller de dig vid gott humör nu, eftersom du är övertygad om att det blir en förändring snart. Samtidigt så är det enklare att nå fram någonstans om du har konkreta mål, du kan lägga planer och jobba mot det du vill åstadkomma. 

Innan du når fram till ditt mål är det dock vardagen som gäller. Det är här och nu som du måste tjäna pengar för att kunna ha råd med ett hus, vare sig du vill bo i centrala Stockholm eller inte. Den nuvarande vardagen är vad du kanske måste leva med ett bra tag. Därför är det viktigt att se över sin jobbsituation, och tänka efter om det är något du kan förbättra för att njuta av livet redan nu. 

En bra anställning

Vad som kan anses som en bra anställning kan faktiskt variera. En del föredrar att jobba som timanställda, rent av som vikarier, under längre perioder. De trivs med det upplägget. Andra föredrar att ha den trygghet som en fast anställning kan ge. Det är många som jobbar deltid, och så vidare. Vad som är bäst beror på dig och din situation. Vilka mål du har, och vad du har för bostadsdrömmar. Det är möjligt att trivas med jobbet och anställningen även om den inte är likadan som grannens. 

Du gillar kanske också...