Detta ska du inte förvara i nyckelskåpet

De flesta vet hur viktigt det är att hålla ordning på sina nycklar. Hur många gånger har vi inte varit tvungna att ringa efter man eller grannar för att kunna komma in i huset. Det är kanske något att skratta åt när du sedan sitter där hemma med en kopp kaffe. Men i andra situationer kan det sluta riktigt illa om du inte har ett bra nyckelskåp.

På vissa arbetsplatser är det fullt med nycklar. Dels har du en gärna en nyckel till varje rum, vare sig du har för vana att låsa eller inte. Men sedan är det ju en nyckel till dokumentskåpet, en till laptoplagringen, en annan för skrivbordslådan, och så vidare. Det är ingen ände på alla nycklar som samlas på jobbet. Om du sedan arbetar med biluthyrning eller något liknande så är det fråga om stora proportioner.

Bästa sättet att ta hand om dina nycklar

Det är klart att du kan lägga alla nycklar i en låda och hoppas på det bästa. Men du sparar både tid och pengar genom att redan från första stund ha en plan för dem. Se till att de inte kommer bort, det är naturligtvis första steget. Du vill också snabbt kunna hitta fram till rätt nyckel. Det kan kännas långtråkigt att behöva märka dem, men det lönar sig i långa loppet. Nyckelskåp är bra att ha för alla företagare som vill känna sig trygga.

Egentligen är det bara sunt förnuft att investera i ditt företag. Inte bara med de stora sakerna, men också små detaljer som kan göra det dagliga arbetet lite lättare. Ta dig tid att se över rutinerna och skaffa allt det som kan behövas. Det måste ju inte vara stort och dyrt, små saker kan också göra stor skillnad. Smarta kvittorullar babs finns att köpa hos Butikskassa.

Låsa in viktiga saker

Det finns mycket som bör låsas in. På sina håll är man lite slarvig med att göra det, och konsekvenserna kan vara allvarliga. Tänk bara på vad som kan hända om du inte låser in mediciner eller kemikalier. Till och med helt vanliga hushållsprodukter är farliga och många barn dör i onödan varje år. I laboratorier eller sjukhus är det ännu allvarligare, med starka medel som inte alls bör hamna i obehöriga händer. 24malmo.se skriver här om hur riktigt moderna nyckelskåp är nödvändiga för att göra ett bra arbete.

Sedan finns det mycket som inte är direkt farligt men som ändå inte bör hanteras vårdslöst. Dokument är något som är viktigt att förvara på rätt sätt. De ska inte hamna i någon annans händer, utan bör skyddas på olika sätt och vis. Men när du låst in dem gäller det att lägga nyckeln på ett säkert ställe. Nyckelskåp är alltid en bra lösning. Gärna ett som du kan låsa också så att allt verkligen är väl förvarat.

Vad ska ligga i skåpet?

Du skulle kunna tro att allt är enkelt när du har ett nyckelskåp. Men tyvärr så har inte alla förstått riktigt hur det ska användas. Om du lägger in fel saker eller inte stänger det ordentligt så kan det bli ännu värre än om nycklarna ligger framme. Nästan i alla fall. En del nycklar går ju till rum eller ställen som ingen ska kunna komma åt. Förutom de som är behöriga eller vet hur de ska handskas med sakerna som finns där. Nyheter24 ger här ett exempel på vad man inte får förvara i nyckelskåp.

Som tur är finns det lagar som reglerar hur du förvarar vissa nycklar. Om du inte är ansvarsfull så kan du bli dömd. Det kan kännas lite kvävande med alla lagar. Men när du ser vad som händer när någon lägger fel saker i nyckelskåpet så är det faktiskt inte så illa. Det är ingen som vill att olyckan ska vara framme och ibland krävs det en lag för att det ska fungera. Alternativet är inte roligt som artikeln visar på.

Snygga nyckelskåp som är praktiska

Det rekommenderas att du låser in dina nycklar, även i hemmet. Eller att du i alla fall inte förvarar dem i hallen där de lätt kan stjälas. Speciellt viktigt är det för bilnyckeln. Men bara för att du måste vara försiktig med dina nycklar innebär inte det att nyckelskåpet måste vara fult. Skaffa ett snyggt skåp som smälter in i din inredning. Piffa gärna upp det med färg, decoupage eller något annat roligt som du håller på med.

Alla behöver ha ordning och reda på sina saker för att livet ska fungera. Nycklar är en grundläggande del av samhället, hur uppstyltat det än låter. Utan dem skulle mycket falla isär. Därför brukar det löna sig att satsa lite extra på att ha dem under uppsikt. Dels för att du alltid ska hitta dem, men också för att inga olyckor ska ske.

 

Du gillar kanske också...