Detta är den rätta stilen på plånboken för dig

Det är roligt att klä upp sig då och då. December månad är en klassiker, med ett julbord eller firande efter ett annat. Du har många chanser att ta på dig finstassen och dansa bort natten. Men det finns flera andra högtider som kommer upp under året. Förutom kläderna så är också tillbehören viktiga. En snygg klocka, elegant plånbok, vacker sjal eller något annat som ger dig det där lilla extra. Det behöver inte vara så dyrt, det viktiga är att det är rätt för dig.

Nu är det inte bara till fest som du vill känna dig snygg. Alla har sin egen personliga stil som går igen även i vardagen. En del kan bero på vilket yrke du har. Vissa arbetsplatser lämpar sig inte för vilken sorts klädsel som helst. Men i övrigt så är det upp till dig att visa vem du är. Eller vem du skulle vilja vara. Det första intrycket är viktigt, men framför allt så ska du klä dig för att må bra själv. Även om det kan låta komplicerat så är det inte alls svårt att få till.

De små detaljerna

Många gånger är det de små sakerna som syns allra mest. För någon som vet vad de håller på med så kan en plånbok eller klocka säga mer än tusen ord. Vissa kan känna igen kvalitet eller mode på långt håll, och uppskattar det. Framför allt så vill du ha tillbehör som är praktiska. Du ska kunna njuta av festen utan att känna dig instängd eller begränsad. Det samma gäller för det dagliga livet. Kläder och tillbehör som tillåter dig att leva är vanligtvis bäst. Allt fler män tar ett stort intresse i att hitta en herr plånbok som kan användas varje dag.

En del tycker om att använda liknande nyanser eller färger på sina kläder och tillbehör. Du kan ha en röd dag, till exempel. Inte så att allt måste vara rött, du vill inte se ut som en tomat. Men det kan vara en röd scarf, rött läppstick och kanske röda detaljer på handväskan. Eller så har du en blå slips som matchas med ett blått klockarmband. Ofta är det inte nödvändigt med starka färger, såvida det inte passar din personlighet. Men lite tanke för detaljerna kan göra att du går långt. Du kan klicka här för att hitta läderarmband herr som ger din look det där lilla extra.

Plånbok för alla tillfällen

Det som är så härligt med accessoarer är att du aldrig kan ha för många. I alla fall klagar en del män på att deras fruar eller flickvänner fyller garderoben med väskor och skor. Nu är det dock inte bara kvinnor som tycker om att vara snygga. Nu för tiden har män många fler tillbehör än aldrig förr, en härlig trend som faktiskt sprider glädje. Du kan göra ett uttalande med dina tillbehör. Vissa saker får folk att tänka på en viss musikgenre. Andra placerar dig i en särskild inkomstgrupp. Men alla säger de något om dig.

Vad du vill säga med dina tillbehör är helt personligt. En plånbok kanske bara är en plånbok för dig, även om du vill ha en som du tycker om. Någon annan tycker det är en statussymbol. För många faller det sig helt naturligt att lägga ner extra omtanke på sitt utseende. Det är inte ovanligt för en tjej att inte gå ut om hon inte sminkat sig. Kanske inte lika mycket till vardags som till fest, men i alla fall tillräckligt för att känna sig redo att möta världen. Accessoarer kan ha samma inflytande på både män och kvinnor. TV4 tipsar i ett inslag om resor för alla plånböcker.

Ta hand om dina tillbehör

Det finns alltså mycket att välja mellan. Du kan ha något för varje dag, om det är vad du önskar. Andra satsar på ett par lite dyrare accessoarer och håller sig sedan till dem. De väljer en färg som är neutral och passar med det mesta. Detta är inte alltid svart, utan kan vara en annan diskret nyans. Mycket beror ju på din stil i övrigt. Om du har färgglada kläder kan tillbehören med fördel vara lite mer dämpade.

Om du tar hand om dina saker så håller de längre. Detta gäller speciellt när du köper kvalitet. Det är gjort för att inte gå sönder efter bara en kort tids användande. Läs igenom instruktionerna som följer med vid köpet och följ dem. Andra tillbehör är mer något roligt som du använder så länge de håller. Du förväntar dig inte att de ska gå i arv till nästa generation. Helt klart vill du inte bli av med dem, men du vet vad du har. Nyheter24 skriver här om kvinnan som fick tillbaka plånboken på ett oväntat sätt.

Kosta på dig det där lilla extra

Måste det då vara så dyrt att ha snygga tillbehör eller kläder? Inte alls. Vissa personer är experter på att klä sig precis som de vill på en helt vanlig budget, utan att handla begagnade kläder. Vad de ofta gör att vara selektiva. Vissa saker måste du satsa på, medan andra inte behöver vara så dyra. Om den rätta stilen för alla plånböcker kan du läsa i denna artikel i Metro.

Ett bra exempel är den lilla svarta. Har du en snygg svart klänning av lämplig längd så kan den användas i flera situationer. Med en ny scarf, en liten jacka eller ett halsband kan du ge flera olika intryck, även om klänningen är den samma. Byt ut din handväska så kan du gå på galamiddag i samma utstyrsel. Poängen är ofta planering. Tänk igenom vad du ska göra och vilket intryck du vill.

Unna dig sedan några få, men väl utvalda tillbehör. Det kan vara en snygg klocka, en handväska eller något annat som du känner du bara måste ha. Andra saker kan du alltid få tag på vid ett senare tillfälle. Ett alternativ är också att stegvis bygga upp en samling av allt du tycker om.

 

Du gillar kanske också...