Därför är det viktigt att se till att trappstädningen fungerar

Alla trivs när det är rent och fint omkring dem. De flesta tillbringar avsevärd tid på att städa sitt hem. Andra investerar i en firma som kommer och gör rent. Minst lika viktigt är det med trappstädningen. Det är det första du ser innan du ens kommit hem till din lägenhet. Även om det inte är en direkt del av ditt hem så gör det stor skillnad om det är rent eller inte.

Förutom att det är en fråga om trivsel så kan en ren trappa motverka vandalism. Alla får en bättre känsla för sina omgivningar när de är väl underhållna. Det är en ganska naturlig reaktion och går djupt ner i leden. Därför satsar många bostadsföreningar på att hålla trapporna rena och gårdarna inbjudande. En liten investering som kan betyda så mycket.

Anlita någon för att städa trapporna

På sina ställen är det lägenhetsägarna som städar trapporna. De har sina dagar eller så får de ta hand om sin lilla bit i helheten. Men ofta så är det lättare att hyra in någon som städar. En firma med professionell personal. De sveper igenom trapporna och lämnar dem efter sig skinande rena. Gott luktar det också, vilket ytterligare höjer trivselfaktorn. Trappstädning västerås är vanliga sökord på nätet.

Minst en gång i veckan bör trappan städas riktigt ordentligt. En annan dag kanske det räcker med att plocka upp skräp och ta spegeln i hissen. Genom att ha någon som kommer ett par gånger i veckan så får du ganska bra kontroll över städningen. Sedan är det upp till de som bor i huset att hålla efter lite de andra dagarna. Kanske sätta upp någon skylt som påminner alla om ansvaret att inte kasta skräp i trapporna, eller något liknande. Karolf Städservice AB är ett tryggt val.

Bättre boende för alla

Vissa husägare har valt att förebygga olika problem genom att skicka ut personal till de olika boenden. En sorts husvärd som ser till att allt flyter på som det ska. Detta kan innebära att de inspekterar trappstädningen, men lika gärna så informerar de nyinflyttade om vilka regler som gäller. De flesta följer de anvisningar som finns, bara de känner till dem. Därför är information och kommunikation av yttersta vikt.

Samtidigt så är det inte fråga om en institution utan privat boende. När alla samarbetar så blir det trivsammare. En fördel med detta är även att huspriserna hålls på en relativt hög nivå. Ingen vill betala särskilt mycket för att bo där det är smutsigt eller vandaliserat. Sveriges Radio rapporterar i det här inslaget om att det är viktigt att se till att trappstädningen fungerar. Det är en del av de tjänster som förväntas ingå när du hyr eller köper en lägenhet.

Ta ansvar för ditt hus

Det finns en del regler som gör att trappstädningen blir bättre gjord. Bland annat så brukar det finnas klara anvisningar för vad som får lämnas i trapphuset. Det kan vara jobbigt att bära sina saker upp och ner, men det underlättar för den som ska städa. De kan inte sopa runt stora krukväxter eller skohyllor, och då blir resultatet en smutsig trapp. Till en början så märker du inte så mycket men när veckorna går så växer grushögen.

Dagens Samhälle skriver i en artikel om vem som har ansvar för att trappstädning och annat fungerar i hyresrätter. Men som sagt är det egentligen en gruppansträngning. Du gör vad du kan för att hålla trappen fri från saker, samt plockar upp om du tappar något skräp. Då kan städfirman komma åt och därmed läggs ansvaret på dem. Sedan finns det ibland någon vaktmästare eller husvärd som i sin tur går runt och kontrollerar att allt är som det ska.

Viktigt med trappstädning

Som alla annan städning har rena trappor en positiv inverkan på hälsa och trivsel. Om du vill hålla undan ohyra som myror eller möss så gäller det att först ha rent omkring dig. Vandalism är mindre troligt i snygga uppgångar, där folk känner sig stolta över sitt hus. En del har gått så långt som till att dekorera med tavlor eller gardiner, bara för att ge alla en känsla av samhörighet och hemtrevnad.

I en kontorsbyggnad är det ännu viktigare med trappstädningen. När kunderna kommer in vill du att de ska få ett gott intryck. Vare sig ditt kontor ligger på fjärde våningen eller på bottenvåningen så är det allmänna utseendet viktigt. En del företag betalar stora pengar för att kunna välkomna sina klienter på rätt adress och på ett värdigt sätt. Med rena trappor och ett snyggt ingångsparti har du vunnit hälften.

Det finns alltså flera bra anledningar till att trappstädningen måste fungera. Det ökar trivseln, höjer värdet på fastigheterna och bidrar till en hälsosam miljö. Samt ger dina kunder ett gott och seriöst intryck.

Du gillar kanske också...