Därför måste du undvika falska löften vid rekrytering

Den som någon gång suttit i en position där man ska rekrytera en medarbetare till en ny tjänst vet att det inte alltid är fullt så enkelt som man tror. Att titta på ett CV är en sak men att faktiskt se hur personen fungerar på arbetsplatsen i praktiken är en helt annan. Därför är det tur att det finns experter och verktyg som kan hjälpa en.

En rekryteringsprocess kan vara svår att navigera sig igenom eftersom det är mycket man bör tänka på för att försäkra sig om att man anlitar rätt person för den tjänst man har ledig. Det finns som tur är mycket man kan göra för att vara säker på att man följer en process som leder till ett positivt resultat.

Arbetsmarknaden ser idag annorlunda ut än den gjorda förr och tillsvidareanställningar är idag inte längre det enda sättet att arbeta. En anställning vid behov är vanligt på dagens konkurrensintensiva marknad och därför är det många som väljer att satsa på detta när de söker jobb. Det kan om inte annat vara en bra väg in på ett företag som man gärna vill jobba åt full tid.

Experter kan göra mycket för dig om du vill rekrytera rätt person från början och att rekrytera personal är Recrutos specialitet och de hjälper många kunder varje år. Det finns många fördelar med att vända sig till rekryteringsproffs för att rekrytera rätt. Att rekrytera rätt person handlar om att vara ärlig om vad jobbet innebär och därför måste du undvika falska löften vid rekrytering.

Fördelar med att anlita proffs för rekrytering

  • De har rätt processer för att sortera ut de kandidater som passar för just ditt företag. Detta betyder att du sparar tid på att inte söka igenom profiler som inte passar på riktigt.
  • Du sparar pengar eftersom risken för att du rekryterar fel person är minimal om du använder professionell hjälp.
  • Du får en professionell och kapabel person som hanterar sina arbetsuppgifter på ett bra sätt. Detta tack vare att du lade ned tid på att låta de som är proffs på det hela sköta processen på ett effektivt sätt. I slutändan innebär det också att du har en stor chans för att lyckas med ditt företag då dina medarbetare är duktiga på vad de gör.

Medias rapportering om rekrytering

Man kan läsa mycket om rekrytering i tidningarna och detta är naturligt eftersom samhället är uppbyggt för att man ska arbeta om man är vuxen. Aftonbladet skriver i denna artikel om hur det är viktigt att undvika falska löften vid rekrytering. Detta kan tyckas naturligt för de allra flesta men faktum är att många tycker det är svårt. Att vara ärlig är viktigt och därför måste du undvika falska löften vid rekrytering.

Resume’ skriver i den här artikeln om hur dina misstag kan leda till ett bättre jobb och detta är artikeln för dig som just nu känner att du kanske inte hittat helt rätt i ditt liv eller som just har blivit nekad ett jobb man ville ha. Det finns många jobb runt hörnet och det gäller bara att se till att man tar sig framåt med en positiv syn på livet.

Tips när du ska hitta hjälp med rekryteringen

  • Kolla upp kostnaderna. Tänk dock på allt du kan spara genom att inte rekrytera fel person från start. Gör sedan en budget för att se till att du har råd med det som det kommer att kosta. Då kommer det bli en sund investering och ingenting annat.
  • Se efter om du har några affärskontakter som kan tipsa dig om vart man kan vända sig. Har du en mentor eller någon annan erfaren företagare är det alltid smart att fråga dem om råd.
  • Fråga allt du undrar över. Du bör alltid ringa dem som du vill anlita direkt för att ställa frågorna. Då kan du höra efter om de är villiga att svara eller om det är svårt att få dem att samarbeta. Du ska bara välja de bästa för något så viktigt som att rekrytera så välj hellre ett annat företag för dina rekryteringsbehov om det inte känns bra när du lägger på luren.
  • Läs igenom avtalet ni kommer överens om ordentligt. Då kan du vara trygg med att du har gjort ett bra val och vet vad ni har kommit överens om.

Därför måste du undvika falska löften vid rekrytering

Det är viktigt att du är ärlig när du rekryterar. Då vet personen som du vill anställa vad som förväntas av dem och du kan vara säker på att de gör sitt allra bästa samt att de har kapaciteten till att utföra alla de uppgifter de kommer att få när de har fått tjänsten. Då kommer rekryteringen att bli lyckad.

 

Du gillar kanske också...