Detta är fördelarna med att planera företagsevent


Det finns flera olika sätt att driva ett företag på. Men om något verkar fungera för de flesta kan det vara värt att se lite närmare på. Något som vuxit till sig och fått ett starkt fotfäste är företagsevent. Ibland kallas det för kickoff eller konferens, men det är i stort sett det samma. Hela företaget eller delar av det kommer tillsammans för mer avslappnade aktiviteter.

Vad du gör på ett företagsevent kan dock variera ganska rejält. Det är ju inte alla som vill delta i femkamp eller sova i ett indiantält. Därför gäller det att planera tillfället noga för att du ska få ut så mycket som möjligt av det. När det arrangeras korrekt och du träffar mitt i prick så kan dock ett företagsevent vara avgörande för verksamhetens tillväxt.

Vara turist i det egna landet

Du måste inte resa utomlands för att ha fantastiska upplevelser. Sverige har mycket att erbjuda. Och nu när events blivit normen så har också arrangörerna tagit tag i det hela på ett fantasifullt sätt. Fortfarande är det populärt att boka in ett möte eller konferens på ett hotell. Sedan kan deltagarna gå till ett spa eller ha tid för sightseeing i staden. En stadsrundtur eller utflykt gör att du verkligen lär känna stället. Att åka turistbåt i Stockholm är spännande.

De flesta har varit till Stockholm någon gång i livet. Det hör till att besöka huvudstaden. Därför kan det vara roligt att få erbjuda något nytt. Ett sätt att se staden som inte funnits tidigare och som därför ger eventet det där lilla extra. Målet är hela tiden att dina medarbetare ska få en upplevelse. Att de ska komma tillbaka till jobbet med ett fräscht sinne och en vilja att gå vidare. Läs mera om vad bussen kan erbjuda på https://oceanbus.se/abonnera/.


Viktigt med trevliga upplevelser

Nu är det alltså inte bara att boka in något som du själv kan tycka är roligt. Det kostar pengar med företagsevent och du vill utnyttja dina resurser maximalt. Därför ska du försöka komma upp med lösningar som passar de anställda. Samt det syfte du har med eventet. Bland annat kan det vara skillnad om de flesta är unga eller gamla. Computer Sweden rapporterar i en artikel om att stelbenta företag inte vill ha roliga företagsaktiviteter.

Detta betyder dock inte att du ska skippa eventet helt och hållet. Istället kan det vara bra att anlita en expert på området. Berätta vilken sorts företag det handlar om och vilken budget du har. Sedan kan de arrangera något som passar alla och som ger resultat. Ibland kan det handla om att få en grupp att bli närmare varandra. Genom att arrangera olika sorters aktiviteter så kan de lära sig att jobba tillsammans. Detta kan sedan användas på arbetsplatsen, steget över är inte så väldigt stort.

Poängen med företagsevent

Det finns flera olika anledningar till att anordna ett företagsevent. Bland annat så kan du rikta dig antingen till de anställda eller till dina kunder. En firmafest är en sorts event. Det är något som ska firas. Antingen att det äntligen är jul igen eller att företaget har nått sina mål för kvartalet. Men det kan även vara ett sätt att smörja kunderna, att visa dem vad verksamheten har att erbjuda. Allt detta spelar en roll när du väljer vilken sorts event det ska vara.

Efter semestern brukar det vara läge för en kickoff eller företagsevent. Du vill ge dina medarbetare lite ny energi för att ta tag i sina uppgifter. Det är inte alla som är så glada över att ledigheten och det vackra vädret är över för det här året. Därför kan det vara skönt att komma tillsammans med arbetskamraterna under annorlunda förhållanden. En helg ute i skärgården där de finns olika aktiviteter kan räcka för att ladda batterierna. Sveriges Radio rapporterar i detta inslag om att allt fler vill planera företagsaktiviteter.

Göra något roligt tillsammans

På jobbet så sitter du ofta vid ditt skrivbord och jobbar. Många samlas bara i fikarummet, och då är det bara under kortare raster. Det är lätt hänt att någon hamnar utanför eller att gruppen helt enkelt inte känns homogen. Men när du har deltagit i femkamp eller suttit runt lägerelden tillsammans så brukar atmosfären på arbetsplatsen förändras. Helt plötsligt så morsar du på någon från en annan grupp eller känner i alla fall igen dem.

Julbord är ett sorts event. Ett tillfälle att vara tillsammans under andra förhållanden. Men även en konferens kopplad till en middag eller spa-upplevelse kan göra stor skillnad för arbetsmiljön. Nu har folk börjat vänja sig vid att bli behandlade väl på jobbet. Det finns rättigheter för alla, men de små personliga insatserna kan göra stor skillnad.


Därför har det blivit vanligt med fruktkorgar, massage på arbetstid eller annat som ger dina anställda det där lilla extra. Det har länge varit vanligt med en julgåva, bland annat för att skattereglerna var gynnsamma. Men nu handlar det mer om att göra hela året till något speciellt. Vad du gör beror naturligtvis på omständigheterna och budgeten.

Satsa på företaget och dina medarbetare

Du vill att dina anställda ska trivas. Dels för att det är den rätta saken att göra. Men också för att det är till nytta för verksamheten. Många satsar på att måla om kontoret och designa ett helt nytt sätt att arbeta på. En del har faktiskt kastat ut skrivborden och ställt dit soffgrupper istället. Orsaken? Arbetsmiljön är viktigare än någonsin. Det är inne att tänka på helheten.

Genom att planera företagsevent och göra andra saker kan du bibehålla en god stämning på jobbet. Detta leder till större produktivitet. Sjukskrivningarna minskar när folk tycker om att gå till jobbet. Allt detta gynnar företaget, både direkt och indirekt. Vare sig själva jobbet är det allra mest intressanta eller inte så kan du bibehålla en bra atmosfär. Genom att planera ett företagsevent samt andra små detaljer har du tagit ett stort steg i rätt riktning. De flesta låter det bli en återkommande stund som alla ser fram emot.

Du gillar kanske också...