Så är en bra helpdesk en viktig framgångsfaktor för att lyckas digitalt

En välfungerande IT-miljö är nyckeln till ett framgångsrikt företag. Har man inte det är det ju faktiskt så att man inte kan arbeta på ett optimalt sätt och därmed inte heller kan sälja de produkter eller tjänster man erbjuder i företaget. När ett problem sker måste datasupport kunna lösa det snabbt.

En riktigt bra IT-avdelning kan lösa det mesta när det gäller problem som annars kan uppkomma på ett företag där det finns datorer. Detta är ju något som existerar på alla typer av verksamheter idag så man kan helt enkelt inte komma undan detta behov. Dock finns det långt ifrån alltid någon anledning att själva anställa IT-personal för att hantera datasupport och andra saker inom ämnet. Det finns flera fördelar med att istället satsa på att outsourca IT.

Fördelar med att outsourca IT

  • Du har alltid någon att fråga om du undrar över något eller om ett problem uppkommer. De finns bara ett mejl eller ett telefonsamtal bort. Vare sig det handlar om att få svar på så är en bra helpdesk en viktig framgångsfaktor för att lyckas digitalt eller något helt annat så är de mer än glada över att få hjälpa dig.
  • De är experter inom sitt område och hänger med i det senaste inom tekniken som finns för IT-support och allt annat som har med IT att göra. Detta betyder att de alltid har koll på vad du måste ha och göra för att försäkra dig om att din IT-miljö går så smidigt som möjligt.

rationellit.se kan du läsa om smart datasupport för dig som är intresserad av att anlita ett företag för outsourcing av IT. Det är alltid smart att se vad de kan erbjuda och på den här sidan kan du hyra server till ditt företag om du också är nyfiken på detta. Genom att läsa kan du få reda på att så är en bra helpdesk en viktig framgångsfaktor för att lyckas digitalt.

Media skriver om IT-support och helpdesk

Den som är nyfiken kan alltid läsa om just IT-support, outsourcing och helpdesk i tidningar. Det är naturligtvis så att det mesta det skrivs om görs i branschtidningar och liknande men det går även att hitta artiklar i vanliga dagstidningar. Computer Sweden skriver i den här artikeln om hur helpdesk är ett framtidsyrke och detta är en kul artikel att läsa för den som någon gång funderat på om detta kan vara ett yrke att satsa på eller inte.

Computer Sweden rapporterar i en artikel om att många vill ha helpdesk externt och detta är bra läsning för dig som är arbetsgivare och vill se till att ni gör det bästa ni kan för att få en IT-miljö som går smidigt i alla lägen.

Så är en bra helpdesk en framgångsfaktor för att lyckas digitalt. Läs mer på den här sidan i tidningen CIO och få reda på mer. Det är trots allt viktigt att man tar reda på så mycket man kan innan man bestämmer sig för hur man ska göra. Så är en bra helpdesk en viktig framgångsfaktor för att lyckas digitalt är ju bara en del av det hela.

Tänk på detta då du väljer företag att outsourca till

  • Fråga mentorer och andra affärskontakter om de har bra tips. Så länge du inte frågar en konkurrent kommer du att kunna få bra svar och kanske kontakterna du behöver för att få ett lyckat resultat.
  • Läs på nätet vad andra har tyckt om varje företag innan du bestämmer dig. Att ta del av recensioner från tidigare kunder är alltid en bra ide’ för den som vill göra bra val för sitt företag. Kom bara ihåg att du bör läsa på flera sajter innan du bestämmer dig. Vad en enda kund har tyckt visar ju sällan hela bilden och den är viktig att ha klar för sig innan man gör det slutliga valet.
  • Ring eller mejla företaget du vill anlita och ställ de frågor du har innan du bestämmer dig. Då kan du få reda på allt du behöver veta och får dessutom chansen att bestämma dig för om du tycker att de har bra kundservice eller inte. Detta är ju trots allt avgörande för om du kommer att kunna få den hjälp du förtjänar eller inte.
  • När du väl bestämt dig gäller det också att läsa igenom villkoren för ditt avtal. Det är av högsta vikt att du vet vad som gäller så att du slipper tråkiga överraskningar om du mot förmodan skulle vara missnöjd med något. Be gärna någon som är juridiskt kunnig att läsa avtalet med dig så att du inte missar något viktigt. Då kan du känna dig trygg med det val du gör och med att skriva på avtalet. Glöm inte att det även här är okej att ställa frågor om du har några. Du ska ju inte skriva under ett avtal som du inte känner dig helt nöjd med och dessutom kan företag ofta gå med på att göra justeringar om man bara vågar att fråga.

Så är en bra helpdesk en viktig framgångsfaktor för att lyckas digitalt

Att ha en riktigt bra helpdesk är avgörande för att du ska kunna arbeta optimalt utan att tekniska problem ska få förstöra er arbetsdag. Det är ju också det som allting handlar om eftersom du måste kunna hjälpa dina kunder oavsett vad som sker med era datorer. Annars kommer kunderna att bli besvikna och detta är det sista ni vill vara med om.

Ditt företag förtjänar det allra bästa och du som chef måste ta en massa beslut för att kunna ge det de allra bästa förutsättningarna för att lyckas med det ni gör. Genom att läsa ordentligt inför varje beslut och delegera där du gör bäst i att göra just detta så kommer ni att öka möjligheterna för att företaget ska lyckas på en konkurrensinriktad marknad där många vill lyckas med att nå ut till de kunder man söker, samt några till.

 

Du gillar kanske också...