Så väljer du rätt taxibolag för resan

Ibland är det så skönt att boka en taxi. Även om du har en egen bil så slipper du tänka på rusningstrafik eller parkering. Speciellt bekvämt brukar det vara att ta taxi till och från flygplatsen eller tågstationen. För när du ska ut och resa har du tillräckligt med annat att tänka på. Förutom att det kostar en slant att parkera i närheten av flygplatser.

Helt klart kostar det att åka taxi också. Men när du tänker på fördelarna så uppväger det kostnaderna. Du kan bara luta dig tillbaka och slappna av. Resan börjar redan vid din ytterdörr när bagaget läggs in i bakluckan och du vinkar av någon där hemma. Det spelar ingen roll om du bara ska på en kort affärsresa eller om det är årets semester det handlar om. Att slippa tänka på transporten till flygplatsen är mycket värt.

Taxi bra vid flera tillfällen

Nu är det ju inte bara i samband med resor som du kan ta en taxi. För de som bor eller jobbar i storstäder kan det vara svårt att alltid ha bilen till hands. Många pendlar till jobbet, både för att spara pengar men också tid. Därför kan en taxi vara det allra bästa valet när de ska besöka en klient eller har ett annat viktigt möte på andra sidan stan. Eller när du helt enkelt är för trött för att först ta buss till tunnelbanan och sedan byta till pendeltåg. Många väljer taxi i Stockholm. Anledningar finns det som sagt många av.

Det är både lätt och snabbt att få tag på en taxi. Nu för tiden finns det många bolag att välja mellan och du hittar alltid någon som du trivs med. Att köra taxi är så mycket mer än bara forsla folk mellan punkt A och B. Ett bolag som har trevlig personal och är tillmötesgående får snart gott rykte. Allt för att kunderna ska trivas, vare sig de har ett stort företag eller bara är privatpersoner. Du kan boka online när du vill åka taxi. Detta gör det ännu smidigare och du kan ha full kontroll över dina beställningar.

Välja rätt taxibolag för resan

I och med att det finns många bolag att välja mellan så kan det löna sig att vara lite uppmärksam. Kontrollera gärna referenser, såvida bolaget inte redan är känt. Många gånger kan det löna sig att läsa det finstilta, speciellt om något särskilt händer. Till och från flygplatsen kan priset variera, trots att det finns vissa riktlinjer. Se till att veta exakt vad som är inkluderat i taxan. Enligt lagen så måste priserna vara tydliga och väl synliga. Redan innan du sätter dig i taxin ska du veta vad du kan förvänta dig.

Ibland kan det naturligtvis gå fel. Expressen skriver i denna artikel om mannen som beställde taxi till Arlanda men inte fick åka ända fram till terminalen. En traumatisk upplevelse för en handikappad person. I detta tillfället var det inte taxibolagets fel, och chauffören var verkligen hjälpsam. Men det visar att det är viktigt att ta reda på saker och ting i förväg. Situationer kan uppstå och regler kan förändras. Om du har särskilda behov är det viktigt att säga ifrån. Fråga gärna någon gång extra istället för att lida som mannen i artikeln.

Skönt att åka taxi

Eftersom det är en ganska stor marknad så har också priserna pressats ytterligare. Det är inte längre en lyx att åka taxi. Många som går ut på krogen eller klubbar räknar med en taxiresa hem som en del av nöjet. Allt för att slippa hålla sig spiknykter när alla andra har det roligt. Det är tyvärr vanligare än man tror att kunder sticker från taxinotan. Läs mer i den här artikeln i Expressen. I det här fallet handlade det om en berusad man som var helt utslagen, ett ganska vanligt scenario.

Men de flesta beställer sin taxi och betalar som de ska. De tycker det är värt några kronor att få ta det lugnt. En del har svårt med offentlig transport. Många äldre, till exempel, föredrar att åka taxi. Det är inte bara de som har färdtjänst som kostar på sig en resa. Om du inte åker så ofta är det inte fråga om något större hål i budgeten.

Men du kan också få en taxi på gatan, precis när som helst. Antingen genom att ringa in till en central eller helt enkelt genom att vifta med handen. Så där som de gör i amerikanska filmer. Där är det fortfarande mycket vanligare att ta en taxi. Men Sverige, och framför allt storstäderna, börjar komma ikapp. När det inte kostar så mycket och det har blivit dyrare med parkering så kan det faktiskt löna sig att välja en taxiresa.

Hur du väljer taxibolag

Det är en självklarhet att du ska välja ett registrerat bolag. Se efter att förarens legitimation är väl synlig och att det finns en aktiv taxameter. Enligt reglerna ska det inte bara finnas en prislista utanpå och inne i taxin- du ska också kunna jämföra priser för att göra ett informerat val. Vissa bolag har fokuserat på kundservice. De har inte så många bilar men tar verkligen hand om sina kunder. Det är klart att alla vill bli bortskämda, men med begränsad flotta kan du inte alltid få tag på en bil.

Om du vet när du ska ut och resa är det därför bäst att boka i förväg. Andra håller lägre priser, det är deras specialitet. Återigen andra taxibolag har många bilar uppkopplade till sig och kan därför så gott som alltid stå till tjänst. Om du brukar åka taxi på dagtid kan det dock löna sig att kontrollera priserna igen om du ska ut på kvällen. Här kan det skilja sig igen mellan olika taxibolag.

Det finns alltså mycket som kan avgöra vilket bolag som är bäst. Se till att inte bli lurad av taxipirater utan välj alltid en registrerad taxi. Välj sedan vad som är viktigast för dig och vilket bolag som kan tillhandahålla denna tjänsten.

Du gillar kanske också...