Därför är glasräcken omåttligt populära på marknaden

Företag som producerar glasräcken blir nominerade till Årets företagare. Detta visar hur populärt dessa är och vilken spridning de börjar få. På allt fler platser så börjar det bli vanligt att använda sig av glasräcken, något som ger platsen stil och rymd. Även utomhus har det blivit en växande trend, speciellt på terrasser och balkonger.

Glas är ett härligt material som du kan göra mycket med. Även om det ger ett lite ömtåligt intryck så är detta inte alls fallet. I alla fall inte med det glas som används till räcken och inredning. Det är starkt och svårt att ha sönder. Samtidigt så är det snyggt och inspirerande vilket gör det till ett utmärkt val. Detta kan vara en anledning till att det blivit så populärt.

Låta proffsen ta hand om ditt hem

Du kan få stor inspiration genom att kontakta dessa företag som producerar glasräcken och andra inredningsdetaljer av glas. De kan visa dig bilder och komma upp med lösningar som du kanske aldrig sett eller ens tänkt dig. Med glas kan hela rummets karaktär förändras. En relativt trång och mörk trapp kan bli större och ljusare genom ett glasräcke. Det behövs inte mycket mer för att det ska bli stor skillnad. Läs mer på Glashem.se.

Glas skapar en illusion av att ett utrymme är större än det egentligen är. Dels släpper det in ljus, som ju alltid ger rymd och luftighet. Men du kan även se bakgrunden eller det som är runt omkring. Det ger dig fler intryck som gör att det hela känns så mycket större. När glasräcket sitter runt en uteplats blir det ännu mer fantastiskt eftersom du kan få med dig panoramat utanför. Det är numera vanligt att sätta glasräcken utomhus.

Stor marknad för glas

Glas har alltså blivit mycket populärt och används idag på flera olika områden för design och inredning. Detta har gett upphov till nya företag som satsar på just detta material. En del har en riktig känsla för hur det kan användas och kommer upp med den ena fantastiska lösningen efter den andra. Det är också för detta som de belönas med olika utnämningar och priser. Glasräcken är omåttligt populära på marknaden. Läs mer på den här sidan i Helsingborgs Dagblad.

En fördel med dessa specialiserade företagen är alltså att de har mycket att erbjuda. Ett glasräcke behöver inte vara tråkigt eller se precis likadant ut som grannens. Såvida det inte är vad du vill ha. Istället kan du kombinera glaset med många andra material, så att du får ett alldeles unikt räcke. Om du vill ha ett räcke med glas och aluminium kommer detta inte att ge samma intryck som om du använder trä tillsammans med glaset. Möjligheterna är oändliga och du kan ha mycket roligt under planeringsstadiet.

Inspiration för ditt hem

De dagarna är förbi då ett hus bara var en stor fyrkant med skorsten, ungefär som barnen ritar sina teckningar. Dagens bostäder är härliga och uppfinningsrika, vare sig det är fråga om ditt eget bygge eller hyreshus. De arkitekter och designer som jobbar idag vet att folk vill ha det där lilla extra i hemmet. Något som gör att du trivs lite bättre. För fastighetsägarna så vet de att detta i sin tur innebär att de kan höja hyran jämfört med andra bostäder. Så alla vinner på att dagens hem har en viss finess. Kvalitet är viktigt men även inspiration. Helsingborgs Dagblad skriver i en artikel om hur takterrass med glasräcke är drömmen för hyresgäster.

Detta är något som allt fler husägare satsar på, att utnyttja alla delar av huset. Även ett enfamiljshus kan ha en takterrass, speciellt om huset hör till den mindre sorten. Men annars så kan du med fördel ha ett glasräcke runt din veranda eller uteplats. Beroende på ditt område och läge så kan du ibland se flera mil ut mot horisonten. Detta är verkligen inspiration och frihet. Samtidigt som det egentligen inte är något speciellt. Du måste ha ett räcke runt verandan eller takterrassen. Skillnaden ligger i vilket material du väljer.

Glasräcken allt populärare runt om i landet

På många ställen så byter folk ut sina existerande räcken mot nya, snygga glasräcken. Det behövs inte mycket mer för att få ett helt nytt utseende på hemmet eller kontorsbyggnaden. De är riktigt hållbara och en bra investering. Om du väljer trä tillsammans med glasräcket kan du också knyta samman med andra trädetaljer i rummet eller runt omkring i hemmet. Det samma naturligtvis om du hellre har aluminium eller ett annat material. På detta sätt får du en enhetlig miljö som sprider hemtrevnad och frid.

Annars är glas bra för att smälta in i omgivningarna. Det ligger liksom i materialets egna natur. Om du vill kan du lägga fokus på glaset, kanske genom att ha ett avvikande material på stolpar och tillbehör. Kanske med en annorlunda färg så att glaset verkligen syns. Vissa glasräcken har dekorationer som gör att de står ut från omgivningen. Men det går som sagt också att låta det bli en del av bakgrunden. Att det som finns bakom glaset är viktigare än själva räcket.

Allt detta är naturligtvis en smaksak och något som du kan ta upp med din leverantör. För utomhusbruk är det vanligt att folk vill se naturen runt omkring sig, men även här finns det flera intressanta alternativ. Det viktiga är att du får ett glasräcke som du trivs med och som passar in med din stil och inredning.

Du gillar kanske också...