Fixa kylan med bilvärmare

 

ett utmärkt motorvärmaruttag med timer383-6-1-motorvarmare-fixar-kylan

Det går att överleva en riktigt kall vinter. Hemligheten är att vara väl utrustad. Ingen skickar iväg barnen till skolan utan att de har flera lager med bomulls- och yllekläder på sig under täckjackan. Mössan väl neddragen över öronen och rejäla tumvantar. Detta är en självklarhet och ingenting folk tänker närmare på. Det samma gäller bilen. Den måste också tas om hand på rätt sätt för att den ska klara av kylan.

En kall vintermorgon är det inte roligt att köra till jobbet. Du måste gå upp tidigare för att skrapa rutorna och det finns få saker som är så kalla som en bil som stått ute hela natten. För att undvika detta obehag och även göra bilen säkrare att köra kan en motorvärmare vara lösningen. Det finns flera bra varianter och tillbehör som kommer att förvandla vinterhalvåret totalt.

Varm bil varje dag

Det finns flera bra anledningar till att använda en motorvärmare. Bland annat så startar bilen lättare. En del motorer ger upp helt och hållet när temperaturen sjunker en bit under nollan. De står och mal för att sedan komma igång med ett hostande. Skulle du inte klara av att hålla igång motorn så tar det lång tid innan du kan starta den igen. Allt detta slipper du om motorn är varm redan från början. Ett utmärkt motorvärmaruttag med timer gör din vardag enklare.

Men det är inte bara din egen bekvämlighet som drar nytta av en motorvärmare. Det är också ett sätt att minska de farliga utsläppen. En kall motor ger ifrån sig bra mycket mer farliga ämnen än en som är uppvärmd. Du kan minska utsläppen med över 70% under de första 20 minuterna. Det är ganska mycket och ytterligare en anledning till att tänka över saken. Alla försöker värna om miljön så mycket som möjligt och här finns chansen att göra något. Svaren på dina frågor finns hos www.wattvaktarna.se.

Olika sorters bilar och vinterkyla

Det är inte lätt under den kalla årstiden. Dels kan det vara svårt att ta sig fram med snödrivor och hjulspår. Ofta är det ju också mörkt när du kör till och från jobbet. Med de moderna elbilarna har många undrat om de verkligen kan användas när det är minusgrader. Därför har forskarna testat dem under flera olika förhållanden. Resultaten är riktigt intressanta för den som funderar på om en elbil kan vara det bästa valet. Ny Teknik skriver här om elbilen som fixar svensk kyla bäst tack vare sin bilvärmare.

Med de rätta kläderna klara du alla väder säger folk. Med en bra motorvärmare kan i stort sett vilken bil som helst klara av den svenska vintern säger de som förstår sig på. Det är klart att den drar en del el. Men det du vinner på att sätta dig i en varm bil på morgonen uppväger detta. Med minskade utsläpp och en smidigare start så kompenserar det för den el du förbrukar på att värma upp motorn. Om du använder en timer så slipper du ha motorvärmaren på när den inte behövs utan sätter bara på den i tid för att motorn ska vara varm när du behöver den.

383-6-2-kora-bil-pa-vintern-motorvarmare-viktigt

Överleva den kalla årstiden

En del personer älskar vinter och kyla medan andra nästan blir deprimerade bara de tänker på den. Helt klart är vädret ingenting du kan göra något åt. Istället gäller det att göra det bästa av situationen, oavsett om du trivs med vintern eller inte. Du kan klä dig ordentligt för att skydda dig mot kylan och slasket. Installera en motorvärmare, gärna med timer, för att komma igång ordentligt varje morgon. Du sparar både tid och värnar om miljön genom att ha en varm motor.

Vare sig du har en vanlig bil eller eldriven så gäller det att göra det bästa av situationen. Det kan vara nog så kallt ute men en bil med motorvärmare startar med en gång, och du kan snabbt få upp värmen inne i bilen. Få personer har ett varmgarage, så detta är en mycket praktisk lösning för de flesta. Nättidningen mestmotor.se skriver här om hur bilvärmaren räddar dig i vinter. En liten investering som betyder så mycket.

Bilar och kyla

De flesta maskiner reagerar dåligt på kyla. Med tanke på att vissa delar av landet får riktigt låga temperaturer under vinterhalvåret är en motorvärmare ett minimum. Det är ett effektivt sätt att ta hand om din bil på allra bästa sätt. Att det sedan är skönt för dig själv är en bonus, och en ganska stor sådan. Du tar hand om både dig själv och miljön, samt ger hela familjen mindre stress på morgonen.

Så gott som alla kan ha nytta av en motorvärmare. Installera den gärna med en timer så att du alltid kan vara säker på att inte slösa el men ändå ha en varm motor. Sedan är det bara att njuta av den kalla årstiden så mycket du kan.

Du gillar kanske också...