Ladda upp med stödstrumpor på resan  

344-6-1

När du hör ordet stödstrumpor kanske tanken går till gravida kvinnor. Eller en mormor med svarta strumpor som går upp över knäna. Och det är säkert möjligt att dessa båda grupper använder sig av dessa strumpor. Men nu för tiden så är det inte alls bara en viss sorts personer som använder stödstrumpor. Och de är långt ifrån alltid svarta.

Du kan ha nytta av stödstrumpor vid längre flygresor, till exempel. Eller när du går och shoppar en hel eftermiddag, med bara en kort fikapaus. Många yrkesgrupper har nytta av strumporna eftersom de står eller sitter mycket. Och helt klart så kan många gravida må bättre av att använda dem.

Hur fungerar stödstrumpor?

Hemligheten bakom dess framgång är att de masserar dina ben. Blodcirkulationen ökar och därmed ditt välbefinnande. Syret strömmar genom ådrorna och forslar näring till hela kroppen. Du märker hur benen blir mindre svullna och inte heller värker så mycket. Även om du använder dem på fel sätt eller position under en längre tid. Det är enkelt att klicka här för att köpa roliga stödstrumpor på rea.

Strumporna används ofta i förebyggande syfte. De stimulerar benen att fungera som vanligt, även när de är under stress. Men stödstrumpor kan också vara bra som en sorts behandling. Allt fler idrottare har funnit hur musklerna återhämtar sig bättre om de använder strumporna efter avslutad träning. En del har dem på sig under träningen för att öka blodcirkulationen. Resultatet av både metoderna är ofta att du får mindre träningsvärk. På RS Produkter kan du handla billiga stödstrumpor för män och kvinnor.

Stödstrumpor kan rädda liv

När du sitter stilla under en längre period, som vid en långdistansflygning, utsätter du kroppen för ganska stor stress. Om blodet inte kan cirkulera som det ska kan resultatet bli en blodpropp. Om denna sedan forslas genom kroppen kan resultatet bli mycket illa. Med stödstrumpor däremot så ökar blodcirkulationen även när du sitter eller står stilla under lång tid.

Samma problem kan uppstå när du är gravid eller överviktig, tillstånd som hindrar ett fritt blodflöde. En del har genetiska anlag och bör därför vara extra försiktiga. Om du ofta har trötta eller svullna ben kan det vara bra att gå på en kontroll, men också investera i ett par strumpor. Man bör alltid satsa på stödstrumpor till riktigt bra pris. Läs mer om varför i den här artikeln från Dagens Medicin.

344-6-2

Många valmöjligheter

Som nämnt i introduktionen så är inte stödstrumpor något som bara är till för en viss grupp personer. Både män och kvinnor använder dem, och de kommer i flera olika modeller. Dagens urval är färgglatt och roligt. Du ser inte utanpå strumporna att de faktiskt är en sorts medicin, en behandling i förebyggande eller helande syfte. De är randiga, rutiga, rosa, röda eller till och med svarta. Poängen är att det idag är så vanligt med stödstrumpor att utbudet nästan matchar det av vanliga strumpor.

Vissa yrkesgrupper och resenärer hör till dem som använder stödstrumpor på en regelbunden basis. När du väl har gjort en flygresa med dessa strumpor så kommer du aldrig vilja vara utan. Dina ben kommer att vara mer avslappnade och mindre svullna. Detta gör det lättare för dig att fortsätta med dina aktiviteter så fort du landar. Vare sig det är en snabb promenad ner till stranden eller ett viktigt affärsmöte. Expressen rapporterar här att många använder stödstrumpor på flyget.

Moderna strumpor för alla

Som med så mycket annat så har det gått mode i stödstrumpor. Vilket är en klar fördel ur hälsosynpunkt. Ju fler som tar hand om sina ben och blodcirkulation desto bättre. Gärna i kombination med andra tilltag för ett sundare liv eller resa. Den ökade efterfrågan har också lett till ett större urval.

Om du har hälsoproblem kan det vara bra att prova ut din stödstrumpa under en doktors rådgivning. Det finns olika graderingar och modeller. Annars så väljer du bara en som du tycker känns skön. De kommer med eller utan fot, kort eller långt skaft, och så vidare. Svensk Damtidning skriver i den här artikeln om hur även kändisar laddar upp med stödstrumpor på resan. En del tycker det borde vara en given del av ett resepaket. När du bokar in din charterresa skulle ett par stödstrumpor ingå i priset. Egentligen inte en så dum ide’ med tanke på fördelarna.

Hälsa eller skönhet?

Tidigare var detta en fråga som hade en grund. Stödstrumpor var inte särskilt snygga, utan ganska svarta och otympliga. Men allt detta har förändrats. Dels har svart blivit mode men själva strumporna är idag både snygga och sköna att ha på. Du måste inte välja mellan att vara snygg eller bekväm. Det går att få ett par rejäla strumpor som passar in med din stil i övrigt.

Inte för att det spelar så stor roll när du är ute på resa eller under andra omständigheter inte behandlar dina ben särskilt väl. Då är det viktigaste att ta hand om dig själv och din hälsa. Även de med åderbråck eller andra situationer med venerna brukar tycka det är skönt med dessa strumpor. En stödstrumpa kan vara skillnaden mellan att kunna jobba eller umgås med andra eller tvingas sitta still.

344-6-3

Därför är det värmande att se hur stödstrumporna har fått ett uppsving. Nu för tiden är det så gott som normen för folk att i alla fall kunna tänka sig att använda dem. Dricka mycket vatten och ha på sig stödstrumpor brukar vara rekommendationen för resenärerna. Tack vare detta så har priserna också pressats. Du kan få snygga, mycket bra stödstrumpor för så gott som ingenting. Detta gör det möjligt att ha flera par, så du kan använda dem med olika sorters klädsel eller situation.

Satsa på din blodcirkulation

Naturligtvis så är det inte bara att ta på sig ett par stödstrumpor och sedan glömma bort sin blodcirkulation. Gör allt du kan för att må bra. I jobbet kan du ta pauser eller byta position. Det rekommenderas att du ställer dig upp och går omkring minst en gång i timmen. Något som du kanske kan tillämpa även på en längre flygning.

Stödstrumporna kan därför vara ett utmärkt komplement. De har visat sig rädda liv vid tillfälle men har också gett livskvalitet till folk som lider av olika problem. Gravida orkar med mer i vardagen när benen inte svullnar upp med en gång. Att en sådan relativt liten sak kan ha ett så stort inflytande är ganska fantastiskt. Så ladda upp med stödstrumpor både inför semesterresan, träningen och jobbet. Eller helt enkelt när du vill att benen ska få lite extra massage så att det syrerika blodet verkligen kan cirkulera.

 

Du gillar kanske också...