Synen på cannabinoider bör moderniseras 

Cannabis och allt som har med det att göra har under lång tid kopplats samman med droger. Helt klart så är detta en stor del av hur folk runt om i världen använder cannabis. Men det är långt från sanningen om allt vad man kan göra med produkter från hampan. Ett stort antal personer anser att tiden är mogen för en mer modern syn på cannabinoider. Därför har det varit stora debatter runt omkring cannabis. Det handlar inte om att legalisera droger utan istället att skilja mellan det som är gott och skadligt. 

13-6-cannabinoider-1

Idag är det lagligt att använda CBD-olja och andra produkter som utvinns från hampan. Många har blivit botade av en lång rad med olika sjukdomar och tillstånd. Detta är långt från knarkande, vilket visar att hampväxten kan vara till nytta. Därför kan det vara av nytta att lära sig mer om hampa, cannabinoider och andra termer i samband med cannabis.

Vad är cannabinoider?

Kroppen har ett alldeles eget system för cannabinoider, med två receptorer, det kallas för endocannabinoider. Dessa kontrollera flera andra system, framför allt immunförsvaret och det centrala nervssystemet. Det är alltså en rad med olika funktioner i kroppen som påverkas av dessa signalsubstanser. Detta är en av anledningarna till att CBD-olja fungerar så bra på vitt skilda sjukdomar.

CBD är en sorts cannabinoid som finns i hampa. Den kan utvinnas på olika sätt, men det vanligaste är att torka den övre delen av växten. Därefter går den igenom en process där man får fram en koncentrerad olja. Många gånger så blandas sedan denna ut med andra rena oljor, typ kokosolja. Du kan klicka här för att köpa CBD olja i Sverige.

Den hampa som används för att framställa CBD kallas för industrihampa. Denna sorts hampa har redan mycket låga halter av det ämne som du kan bli hög av- THC. När processen är avslutad och du har den färdiga oljan i handen så innehåller den bara spår av ämnet. För att kunna klassificeras som CBD-olja får den inte innehålla mer än 0,2%. Det är alltså inte alls fråga om att droga sig, utan den används bara för medicinska syften. CBD olja är helt lagligt i Sverige för den som vill göra allt för att må bättre.

13-6-cannabinoid-cbd-olja-lagligt-2

Hur fungerar CBD-olja?

Istället för att bara lägga sig på det endocannabinoida systemets receptorer så stimulerar CBD-olja kroppen att själv producera cannabinoider. Dessa system är känsliga och ett antal problem uppstår när det är obalans. Genom att hjälpa kroppen ta hand om sig själv så skapas det balans, vilket i sin tur leder till att du blir botad eller mår bättre.

Eftersom cannabinoiderna är kopplade till immunförsvaret så används gärna CBD-oljan som ett kosttillskott. Du behöver inte vara sjuk för att ta den, utan den kan användas i förebyggande syfte. Den ger energi och förbättrar humöret, vilket de flesta har behov av. Allt detta har tagits upp i debatterna och äntligen så har lagen ändrats. En modern syn på cannabionider har gjort det möjligt att legalisera ämnet. Men det finns fortfarande mycket att göra för att sprida information om CBD. I denna artikeln i Metro skriver man om hur lagen gällande cannabis bör ändras så att fler kan bli hjälpta.

Vad kan CBD-oljan vara bra för?

Det finns flera olika sjukdomar som är kopplade till immunförsvaret. Men CBD-oljan kan även hjälpa de som sliter med svårare sjukdomar och biverkningar av mediciner. Den har visat sig vara till stor hjälp för de som lider av kroniska smärtor, till exempel. Fibromyalgi är inte en livshotande sjukdom men när du har ont varje dag så sliter det på både kropp och sinne.

Ett antal cancerpatienter har blivit hjälpta att må bättre när de tar CBD-olja. Vissa har blivit botade, medan andra har kunnat lindra sina symptom som illamående och dålig aptit. För de som har långt framskriden cancer är ofta CBD det enda som hjälper mot smärtorna. Aftonbladet skriver här om det hälsosamma hampafröet.

Men även helt annorlunda problem, som schizofreni och epilepsi, kan botas eller lindras med CBD. Diabetes och alkoholism har också behandlats med framgång med denna olja. I princip kan du använda CBD till det mesta, immunförsvaret och nervsystemet täcker ju en rad med funktioner i din kropp.

13-6-cbd-olja-cannabinoider-modern-syn-3

En modern syn på cannabinoider

Det är alltså uppenbart att allmänheten nu börjar byta ut sin uppfattning om cannabis. Drogerna finns kvar för den som vill syssla med det, fortfarande olagligt och farligt. Men nu har du möjligheten att må bättre med CBD, en substans som inte gör dig hög eller drogad. Nyheter24 skriver om hur hampaolja även är bra för håret. Med andra ord så är det en växt som kan användas till mycket.

Oljan kan intas på olika sätt. Ett vanligt sätt är att droppa den direkt i munnen, gärna under tungan. Hur många droppar kan bero på vilka problem du har men också på hur din kropp reagerar på CBD-oljan. Det är vanligtvis bäst att börja med en eller ett par droppar för att sedan trappa upp. Andra använder sig av en kräm, alternativt dropparna, och lägger den direkt på en kroppsdel. På detta sätt så absorberas den direkt in i kroppen.

Du kan också röka eller andas in ångorna från CBD-oljan, i en elektronisk cigarett. CBD-olja kommer också i kapslar som sväljs hela eller används som stolpiller. Ytterligare ett alternativ är att du löser upp CBD med vätska och dricker det.

CBD-olja till stor hjälp

Eftersom den är så versatil och kan hjälpa med så många olika problem har CBD-oljan blivit mycket populär. Men det finns olika varianter och produktioner, alla är inte identiska. Det är viktigt att du läser på innehållsförteckningen för att se hur stor koncentration oljan har. Som med så mycket annat kan det också vara en fördel med ekologiska alternativ, det är trots allt en substans som du tar in i din kropp.

Idag har odlingen av hampa, industrihampan som används för att framställa CBD-olja, ökat. I Sverige måste man fortfarande ha en speciell licens och ofta så krävs en viss areal för odlingen. Men vartefter en modern syn på cannabinoider sprids, och lagarna förändras, så kommer helt klart odlingarna och framställningen också att bli mer utspridd. Detta blir till förmån för kunderna som därmed har större chans att få bra produkter till lägre priser. Ju fler som satsar på naturliga och miljövänliga sätt att odla och framställa CBD-oljan desto bättre.

Cannabis en del av samhället

Det kan ta tid för en del att vänja sig vid cannabis som medicin eller tillskott. Om du under längre tid bara har tänkt på den som en drog så är det inte alltid lätt att ändra åsikt. Men som nämnts ovan så är CBD-olja och liknande produkter från industrihampan ytterst användbara inom medicinen. De kan bota sjukdomar och underlätta vardagen för bra många människor.

Eftersom CBD-olja stimulerar kroppens egna cannabinoida system så skapas en positiv cirkel, de blir balans i kroppen. För de som lidit av sjukdomar i många år kan det ta tid innan skillnaden blir stor men de flesta märker av en förbättring ganska snabbt. I början kan du bli lite trött, men det är bara naturligt. Kroppen måste vänja sig vid att fungera igen, och det tar energi. Med en modern syn på cannabinoider kommer CBD dock bli en naturlig del av samhället.

Du gillar kanske också...