Vad är egentligen CBD-olja och hur fungerar den?

Det har diskuterats mycket om CBD-olja och många är glada att den nu är laglig i de flesta europeiska länder. Den har stora medicinska egenskaper som har hjälpt ett stort antal patienter med varierande krämpor och problem. Samtidigt så framställs den från en växt som har sammanknytning med droger, den så kända cannabisen. Så vad handlar det egentligen om för olja och vad är så bra med den?

768-5-cbd-oljaTill att börja med så framställs CBD-olja från en sorts hampa som inte innehåller så mycket av det medel som ger rus. Den kallas för industrihampa och odlas på flera ställen runt om i landet. Man måste ha tillstånd för att kunna odla den, men bland annat så används de olika plantdelarna till biobränsle och fågelfrö. Sedan finns det klara regler för hur mycket rusframkallande medel oljan får innehålla. Det ska vara mindre än 0,2 %, det vill säga så gott som ingenting. CBD-olja och droger har alltså ingen sammankoppling utan är två helt skilda saker.

Hur fungerar CBD-oljan?

Det är intressant att se hur CBD-oljan påverkar kroppen. Det finns nämligen rent naturligt en produktion av cannabinoider som de kallas i den mänskliga kroppen. När man sedan tar CBD-olja så uppmuntrar den produktionen att sätta fart ännu mer. Det handlar alltså inte om en medicin som bara lägger sig uppepå kroppens egna funktioner utan den gör så att det hela fungerar bättre på egen hand. Du kan gå hit för att köpa cannabisolja online. Till att börja med så är dosen liten, för att sedan gradvis öka i styrka. När man köper oljan är det viktigt att följa instruktionerna eftersom det finns en del olika varianter på marknaden.

Ett barn som ammas får i sig naturliga cannabinoider genom bröstmjölken, vilket visar att det är något som är bra för kroppen. Dessa reglerar en rad olika saker i kroppen, bland annat det centrala nervsystemet samt immunförsvaret. De kan påverka cellerna i andra organ och system genom att både läka och balansera. Därför kan det också vara till hjälp för en rad med helt skilda problemställningar. CShemp har ett bra utbud av oljor för ditt välmående.

Vilka sjukdomar kan läkas med hjälp av CBD-olja?

Forskningen pågår konstant för att se vilka sjukdomstillstånd som kan bli hjälpta av cannabisoljan. Cancer, schizofreni och andra stora problem har visat sig minska när patienterna tar denna olja. Men det område där den kanske används allra mest är i smärtlindring. Flera personer med fibromyalgi eller ännu större smärtor har rapporterat att dessa minskat eller helt försvunnit med CBD-olja. För att besluta dig om CBD-olja är något du bör ta så finns det mesta du behöver veta i denna artikel från Metro.

CBD-olja har varit till nytta för de som vill reglera sin vikt, den kan användas för att dämpa aptiten. Den minskar även glukossvängningar och har visat sig bota vissa former av diabetes. Artrit och epilepsi, två helt skilda sjukdomar blir båda bättre av cannabis. Som med så många andra mediciner och tillskott så är det något man måste prova sig fram. Kroppen reagerar så olika på allt. Men för den som är sjuk eller har smärtor av andra slag så kan det helt klart vara värt att prova på det som en del kallat mirakel oljan.

Fördomar runt cannabis

Problemet har länge varit att CBD-oljan blandas ihop med det cannabis som används som en drog. Ibland glömmer man bort att flera olika läkemedel kan användas som droger om de utnyttjas på ett felaktigt sätt. Men de som verkligen är sjuka kan bli hjälpta av dessa starka medel om de doseras på rätt sätt. CBD-oljan är inte ens framställd för att man ska kunna droga sig, koncentrationen är så liten att det inte ens är möjligt. I debatten höjs röster för att synen på cannabis utan rus bör ändras, om detta rapporterar Västmanlands Läns Tidning här.

Många är riktigt lyckliga för att det nu är lagligt med cannabisoljan i Sverige och att det är relativt lätt att få tag på den. Vartefter tiden går kommer det med stor sannsynlighet bli vanligare med odlingar, både ekologiska och på andra sätt. För de kroniskt sjuka är detta en god nyhet som gör att de har ytterligare en chans att bli botade.

Du gillar kanske också...