Allt fler arrangerar inspirationsdagar

Inspiration- det har en sådan vacker klang och djup mening att man blir glad bara av att höra ordet. Alla behöver motiveras och inspireras i alla fall någon gång om året. Hur detta sker kan variera, alla har sina egna hemligheter och källor för inspiration. Men allt fler företag väljer att skicka sina medarbetare på olika evenemang, antingen det handlar om inspirationsdagar eller en kickoff.

Det har blivit uppenbart att det lönar sig att satsa på sig själv, men också på de som jobbar på en viss arbetsplats. För det mesta är det inte fråga om stora livsomvälvande saker utan istället små godbitar och tips som passar in i vardagen. Hur man får allt att fungera utan att deppa ihop- vilket ibland känns som den enda utvägen.

Låta sig inspireras

Det finns flera olika sätt att motivera och inspirera. Ett sätt är genom att delta i en av de dagar som arrangeras på olika orter runt om i landet. Man bjuder in talare som vet vad håller på med, som är vana vid att använda ord till att hela och motivera. Samtidigt så är de långt ifrån tråkiga utan det blir som en liten folkfest. Alla går hem till sitt med en känsla av att morgondagen kommer att vara ljusare. Och detta även om man redan är ganska nöjd med sin situation både på jobbet och i hemmet. Talarförmedlingen anordnar inspirationsdagar dit de bjuder in intressanta talare.

Dessa evenemang brukar snabbt bli utsålda så det gäller att vara ute i god tid. För det man får tillbaka är ovärderligt, och överskrider flera gånger om värdet av biljetten. Att bli inspirerad och lära sig nya sätt att se på gamla sanningar, eller förhållanden, kan vara precis vad man behöver för att inte bara klara av sitt liv men också ha det bra under resan. Ingen vill fastna i en rutt där allt bara maler på av sig självt, och livet börjar bli lite tråkigt. Istället vill man bli motiverad och inspirerad, få en knuff som istället skapar en god kedjereaktion.

För fakta visar att ju mer positiv man är desto bättre reagerar ens omgivning, vilket i sin tur ger en fler anledningar till att vara på gott humör. När man känner sig glad och tillfreds är det också lättare att ta hand om sin hälsa, både den fysiska och den mentala. Detta ger en mer energi och ork, vilket gör att man klarar av allt så mycket lättare.

Inspiration året runt

Tack vare de goda resultat man sett av dessa inspirationsdagar och evenemang är det nu allt fler som väljer att arrangera dem. En del är lite större, med flera deltagare, medan andra är mindre så man får bättre kontakt med individerna. Allt beror ju på syftet med dagen är och vem det riktar sig till. Detta inslag i Sveriges radio rapporterar om hur region Skåne arrangerar inspirationsdagar. Ett mycket bra initiativ som helt klart kommer att ge goda resultat.

Det man lägger ner på att arrangera en dag som är vikt för inspiration kommer man att få tillbaka i mångfald. Dagens filosofi, som verkligen fungerar bra, är att trivsel i hem och på arbetsplats är viktig. Man satsar mycket på inredningsdetaljer och trevliga möbler, gröna växter och roterande arbetsuppgifter. Nu för tiden är det vanligt med personal möten där alla får säga vad de tycker och rent allmänt är alla mer involverade i driften. Detta tillsammans med inspirationsdagar kommer att göra det lättare att samarbeta och skapa en god stämning på jobbet. Oavsett vilken bransch företaget är verksam i så kommer inspirerade arbetstagare att jobba bättre och sjukskriva sig mindre.

Du gillar kanske också...