Tänka efter före rakning

Hudvård är något som de allra flesta ägnar i alla fall en del av dagen åt. man duschar och rakar sig på olika ställen, smörjer in kroppen med krämer och sprutar på parfym både här och där. Då och då så passar många på att gå till en skönhetssalong och bli omhändertagen, det känns bra och gör stor skillnad för huden. Eftersom detta är något som intresserar alla så är det bra att lyssna på råd om hur man tar hand om sin hud på allra bästa sätt.

Young woman shaving her legs

Något som också vuxit i popularitet de senaste åren är tatueringar, en form av dekoration på huden som är permanent. Eller i alla fall så gott som, det går att ta bort tatueringar eller, som ett alternativ, tatuera något annat uppepå. Naturligtvis är det alltid bäst att vara försiktig innan man väljer motiv eller studio, det är lättare än att göra något åt det senare.

Olika former av hudvård

Rakning, tatuering, hårborttagning, massage- listan över vad man gör med sin hud regelbundet är ganska lång. Som tur är har kroppen ett naturligt försvar och en förmåga att återhämta sig mycket väl. Faktum är att en hel del behandlingar, speciellt massage och vissa terapier, kan styrka kroppens immunförsvar och bidra till att eliminera vissa ovälkomna produkter.

Men för det mesta så handlar det ju mest om att göra sig själv vacker och ha en snygg kropp. Man kan prova tatueringsborttagning hos Odenplans Skönhetscenter i Stockholm. Det fungerar väl och kan vara lösningen på generande tatueringar som kanske gjorts under inflytande eller när man var i ett annat förhållande än nu. Poängen med en tatuering är ju att man stolt ska kunna visa upp den, det är en del av en själv och minst lika viktig som frisyr och klädsel.

Bland det allra vanligaste är dock att begränsa sin hårväxt. Rakning, vaxning, laserbehandlingar och mycket mer som bara har att göra med hårborttagning är något som de allra flesta gör på en regelbunden basis. Man kan klicka här för att läsa mer om hårborttagning med laser. Efter ett visst antal behandlingar så slutar håret till och med att växa, så det handlar om en mer permanent lösning. Det är klart att det tar lite tid innan man är helt klar, eftersom det bara är en viss sorts hårstrån som reagerar på behandlingen. Men när det väl är avslutat så kan man njuta av sommar och bara ben utan att behöva jobba så hårt.

Ett alternativ för bara ben

Många väljer dock att raka de delar av kroppen som man vill ha utan hår. Benen, runt könsdelarna och under armarna är de vanligaste delarna som man helst vill ska vara mjuka och lena. Men det kan vara ganska hårt på huden med rakning och det gäller att tänka sig för hur och när man gör det. genom att förbereda sig och även efterbehandla den så kan det bli ett mycket bättre resultat. Metro rapporterar här om saker du bör tänka på innan du rakar dig.

Det finns speciella krämer man kan använda för att smörja in sig före och efter en rakning. När man rakar i duschen så kan värmen från vattnet göra det mer effektivt och också minska irritation. Naturligtvis har alla sina egna små tips för att göra det enklare för sig med denna så viktiga del av skönhetsvården.

Måste man raka sig?

Men för ett stort antal personer är inte rakning eller laserbehandling ens ett alternativ. De anser att beslutet om ska raka sin kropp eller inte är helt personligt. Ingen ska komma och säga vad som är vackert eller inte. Helt klart har alla rätt att bestämma över sin egen kropp, det är ingen som ifrågasätter det. Men samtidigt så finns det vissa saker som anses vara skönhet, och vill man vara en del av de så måste man följa reglerna. Därmed inte sagt att man ska klaga om någon väljer att inte raka sig. Det finns för-och nackdelar med det mesta, inklusive att raka av sig kroppshår.

Faktum är att skönhet är ett oerhört relativt koncept. I vissa delar av världen anses en tjock kvinna att vara det vackraste som finns medan man nästan svälter sig i andra delar för att vara smal. En stor näsa är vackert i en del länder medan andra går igenom smärtfulla operationer för att göra sin näsa mindre. Med andra ord finns det ingenting definitivt när det kommer till skönhet, det är en kulturell men också mycket personlig sak.

Så frågan om man ska raka sig eller inte är helt personlig. Om man väljer att göra det ska man dock vara försiktig och följa de riktlinjer som finns. För mer permanenta lösningar finns det laserbehandling som tar bort håret en gång för alla. En len och fin hud är för många det allra vackraste som finns.

Du gillar kanske också...