Resor med det lilla extra 

Det är viktigt att vidga sin horisont, att resa till nya ställen och uppleva något utöver det vardagliga. Ibland har man behov av att vila upp sig, kanske ta en sol och bad resa till varmare strök. Andra gånger är det roligt att kunna uppleva något, och boka in en resa med olika aktiviteter. Kanske en som har det där lilla extra.

297-5-resor-skottlandVad som utgör något extra kan naturligtvis variera men det har blivit allt lättare att hitta lite speciella saker att göra på sin semester. Man kombinerar gärna en resa med något annorlunda, som att cykla eller vandra. Det kan också vara en resa för konstintresserade där man inte bara besöker museer men också får lektioner själv.

Enastående resor för alla

Ett stort antal resenärer tycker om att kombinera sin resa och dela upp den i två delar. Dels har man en aktiv del då man kanske vandrar, går på surfing kurs eller något annat som får igång adrenalinet. Sedan tar man sig ett par dagar eller en vecka bara för att slappa lite på en strand eller bergstopp. Ett alternativ kan vara att dela upp sin semester under året och ta en vecka här och där. Det viktigaste är ju att man har en chans att vila upp sig, både fysiskt och mentalt. Läs mer på Francetours.se.

Man behöver inte resa så långt bort för att kunna uppleva något alldeles extra, det finns gott om härliga destinationer runt om i Europa. En del kan man klara av på en helg, i alla fall genom god planering och en ordentlig lista. Andra kräver några extra dagars semester men resvägen är kort och man kan verkligen utnyttja den tid som finns till förfogande. Man kan åka på Whiskyresa till ön Islay och uppleva allt som har med detta att göra. En trevlig erfarenhet som gärna kan göras tillsammans med en grupp kompisar.

Trevliga upplevelser och destinationer

Storstadssemester eller strand? Historiska sevärdheter eller nöjen och nattklubbar? Vandringsleder ute i det gröna eller museer? Ibland måste man välja, men ofta går det att göra både och. En del familjer ställer samman en önskelista, där alla får skriva ner vad de skulle vilja få ut av sin semester. Sedan betar man av listan, en destination i taget. Vissa år kanske man får kompromissa, andra år drar alla sitt strå till stacken för att spara ihop tillräckligt med pengar.

På nätet finns det flera bra förslag på roliga saker att uppleva. Ett sätt kan vara genom att först välja sin destination, och sedan utgå härifrån. Om resan till exempel går till Italien så gäller det att söka på det där lilla extra i Rom eller vart man än tänkt sig. Det samma gäller för norra Storbritannien, i den här artikeln kan du läsa om resan till Skottland med det lilla extra.

Så ofta är det bara ens egen fantasi och vilja att göra efterforskningar som är skillnaden mellan en trevlig resa och en som har något alldeles speciellt. Det är klart att ibland så kan själva destinationen vara något man drömt om i många år, det kan ta lång tid att spara ihop tillräckligt med pengar för att resa till Australien till exempel. Kina är ett annat land som har blivit allt mer populärt och som kan vara ett lite större projekt.

Resor till när och fjärran

Så ibland är det vart resan går som är det viktigaste, medan andra gånger är det vad man gör på plats som ger det där lilla extra. Nu för tiden så reser folk mycket, en fördel med charter och en ny sorts livsstil. Därför har man ofta redan upplevt det vanliga och är nu redo för något nytt. Samtidigt så har svenska folket blivit mer aktivt, man sportar och vistas utomhus som aldrig förr. Detta har lett till behovet av aktiva semestrar, där man gärna vandrar eller cyklar i en ny miljö.

Världen är full av överraskningar och smarta entreprenörer har gjort allt de kan för att locka turister till just sin egen lilla del av jorden. Och det är inget fel med det, tvärtom, det ger resenärerna något speciellt att se fram emot och uppleva. För många gånger är det ju behovet av att bryta vardagen som ligger till grund för en resa. Man vill träffa nytt folk, se något som inte är likt det man ser varje dag och gärna passa på att äta och dricka lite gott.

För en resa med det där lilla extra kan det ibland löna sig att boka sin resa genom en researrangör. De har koll på orterna och destinationerna, det är deras jobb. Många gånger kan de komma med förslag på något alldeles nytt, som kommer att göra just den här resan till den allra mest speciella. Snart är det dags att packa resväskan igen, för ytterligare en resa med det där lilla extra.

 

 

 

Du gillar kanske också...