God mat i Gamla stan

En av de mest populӓra delarna av Stockholm, också nӓr det kommer till utbudet av restauranger, ӓr Gamla stan. Hӓr kan man tala om atmosfӓr, det bara sjuder om det i de trånga grӓnderna. Innan det ӓr dags att ӓta brukar många ta sig en lite promenad och njuta av omgivningarna. Nӓr man sedan sӓtter sig till bords, kanske med en hӓrlig utsikt ӧver Stockholm, så smakar allt så mycket bӓttre.

187-4-gamla-stanDet finns flera olika restauranger att vӓlja mellan i Gamla stan. En del spiller ut på gatan, i alla fall under sommarsӓsongen. Andra ligger så belӓgna att de kan ståta med en utsikt, och Stockholm ӓr som bekant mycket vackert. Allt detta bidrar till att maten smakar bӓttre och man har en hӓrlig lunch-eller middagsupplevelse.

Valet av restaurang

Eftersom det finns så pass många olika restauranger i Gamla stan blir det aldrig tråkigt. Det finns alltid någon man inte provat på. Men många vӓljer också att gå tillbaka till samma stӓlle. Om man tycker om maten och trivs med atmosfӓren så kӓnns det nӓstan som hemma. Ibland ӓr maten till och med bӓttre ӓn det man kan laga hemma, så man vinner på alla fronter. På länken finner man restaurang Mister French i Gamla stans meny http://www.mrfrench.se/restaurang.

En del vӓljer restaurang utifrån prisklass, man vet vad man har råd med. Andra satsar på mat från olika vӓrldsdelar, det ӓr kul att prova på lite nya smaker. Men ofta så ӓr det en kombination av allt detta som gӧr en restaurang populӓr, och så också i Gamla stan. Maten, atmosfӓren, personalen- allt detta bidrar till att man har en hӓrlig upplevelse. Många ӓter ute minst en gång i veckan, kanske oftare om man jobbar inne i stan. Dӓrfӧr ӓr valet av restaurang i Gamla stan viktigt, man vill ju trivas.

Du gillar kanske också...