Traditionella vingårdar i utveckling

Vin produceras i många lӓnder idag, och alla har sina egna specialiteter. Det ӓr ganska vanligt att en vingård går i arv, generationer av samma familj har drivit gården till vad den ӓr idag. Men det ӓr också en hel del nya entrepenӧrer som har en bra ide’ fӧr utvecklingen och produktionen av vin.

Ett relativt nytt projekt som många har ӓr naturliga viner, tillverkade utan tillsatser och pesticider. Efterfrågan på dessa viner bara ӧkar och moderna vingårdar ser till att hӓnga med i utvecklingen. En del bӧrjar med det som en liten sidoverksamhet, medan andra kastar sig in i det med huvudet fӧre. Resultatet gynnar konsumenterna som har ett vӓxande antal ekologiska viner att vӓlja mellan.

Naturviner på traditionella vingårdar441-4-vingård

En fӧrdel nӓr en redan existerande vingård sӓtter igång med naturlig produktion av viner ӓr att de har all den expertis som behӧvs fӧr att gӧra det riktigt bra. Dessa mӓnniskor har vuxit upp med druvor och vinproduktion, man kan sӓga att det flyter i deras blod. De kan allt om hur man gӧr vin, så steget ӧver till naturlig produktion har inte alltid varit så stort. Andra har gått i lӓra, har en stor kӓrlek fӧr druvor och vin, och vill gӓrna starta upp sjӓlva. Allt detta har lett till en stor export av naturviner. Hos Expertproducts.se kan ni hitta ekologiskt vin utan tillsatser.

Naturviner utan tillsatser ӓr så mycket bӓttre fӧr kroppen. Redan vanliga viner kan vara bra att dricka i måttliga mӓngder. En del anser att de fӧrbӓttrar matsmӓltningen och hjӓrtat. Nӓr man sedan vӓljer ekologiska varianter så hindrar man också gifter från att komma in i kroppen, dӓr de ofta byggs upp och lagras tills man får stora hӓlsoproblem. Läs mer om ExpertWines naturvin på den här sidan. Det ӓr sunda viner som också smakar gott, en oslagbar kombination.

Framtidens vingårdar

Experterna tror att denna trend med intresse fӧr ekologiska viner kommer att hålla i sig. Det ӓr en sådan bra kombination av njutning och en sund livsstil. I framtiden kommer utbudet att ӧka, och man kommer att ha så mycket mer att vӓlja på. Idag ӓr det inte alltid lӓtt att hitta fram till dessa viner. Här kan du läsa om varför naturvinen på systembolaget hålls hemligt. Det ӓr intressant att se hur traditionella vingårdar nu lӓgger om sin produktion till att inkludera dessa ekologiska viner, som nu ӓr så populӓra ӓven i Sverige.

Du gillar kanske också...