Vikten av hjärtkunskap

Allt fler inser hur viktigt det är att kunna basen om HLR. En helt vanlig person kan faktiskt rädda liv genom att gå en kurs som bara tar några timmar. Skillnaden ligger i de första tre minuterna efter att man fått hjärtstopp. Kan man få igång hjärtat och i alla fall se till att det pumpar lite blod kan det räcka tills ambulansen kommer. Ibland händer det till och med att man får praktisera hjärt och lungräddning på din utlandsresa.

Till att börja med skaffar många Akutgruppen hjärtstartare. Det finns olika sorters apparater, med lite varierande funktioner. Principen är dock den samma. När hjärtat stannar så uppstår det ett stort elektriskt kaos. Genom att ge hjärtat en stöt, som är vad som sker med en hjärtstartare, kommer det igång igen och pumpar blod samt syre till de olika delarna av kroppen. Många gånger är det syrebristen som skapar stora problem, obotliga skador.

Det kan vara bra att veta allt detta, man vet aldrig om man får göra hjärt och lungräddning på din utlandsresa. När man skaffar en Akutgruppen hjärtstartare går många en kurs. Här får man inte bara lära sig hur apparaten fungerar utan mycket mer som kan vara bra att veta om första hjälpen. Mun-mot-munmetoden, luftvägsstopp, olycksfall och en hel del till. En grundkurs i första hjälpen med hjärtstartare tar tre timmar. Kan man inte ens avvara denna tid, kan man ta en snabbkurs på en och en halv timme. Många uppskattar det faktum att instruktörerna är verksamma inom akutvården, de vet verkligen vad de pratar om.

För de flesta arbetsplatser är det bäst att ha några personer som går lite djupare in i hur Akutgruppen hjärtstartare fungerar och som går uppföljningskursen. Denna är också på tre timmar, men man kan slå ihop dem till en dagskurs om det passar bättre. Detta är ett bra tillfälle att lära sig något nyttigt, även om man naturligtvis hoppas på det bästa. Vissa personer har gjort hjärt och lungräddning på din utlandsresa, och då är man glad att man kan allt detta.

Akutgruppen hjärtstartare hör till de bästa på marknaden. Man kommer gärna med förslag på vilken som kan passa bäst, en del beror på var man ska ha den och om man förväntar sig några speciella nödsituationer. Genom deras kurser kan man vara förberedd på det mesta. Det är en bra känsla när man vet att man kan rädda någons liv.

Du gillar kanske också...