En säkrare arbetsplats

Det är inte varje vecka man blir rånad eller något annat händer. De allra flesta jobbar hela livet utan att någonsin ha några problem. Många arbetsgivare har dock vidtagit åtgärder för att förhindra liknande situationer. Man installerar alarmsystem, anställer väktare och ser till att ha ett säkerhetsklassat kassaskåp.

För många är det självklart att förvara växelpengar i kassaskåpet, till exempel, istället för att ha dem i en skrivbordslåda där vem som helst kan hitta dem. På många arbetsplatser idag så går folk ut och in hela dagen. Det är inte alltid lätt att veta vem alla är, om de verkligen hör hemma där eller inte. Samtidigt har man större chans att skydda pengarna med ett säkerhetsklassat skåp.

En annan situation när det kan vara bra att ha förvara växelpengar i kassaskåpet är när man har många kunder. Man vet ungefär hur mycket pengar man omsätter varje dag, men det är omöjligt att säga exakt. Då kan det vara bättre att ha lite extra liggande i ett säkerhetsklassat skåp, som man kan ta om det behövs. För många är det i stort sett omöjligt att gå över till banken och växla om man skulle få slut på småpengarna.

Inom vissa branscher är det ovanligt att betala med kontanter. Alla använder kort nu för tiden, så man har inte samma utbyte av kontanter. Då kanske man väljer att förvara växelpengar i kassaskåpet och bara ta ut dem vid behov. Eftersom det inte är så ofta man behöver dem kan de lika gärna ligga i skåpet, speciellt om det är säkerhetsklassat. Detta betyder inte att man behöver gå ner i ett bankvalv för att få tag på pengarna, de är lätt tillgängliga men på ett säkert ställe.

Att bestämma sig för att förvara växelpengar i kassaskåpet kan göra stor skillnad för de anställda. Pengarna ligger säkert och det är inte lika lätt att missförstånd uppstår. Ibland ser man arbetsgivare som själva tar hand om allt som har att göra med kassaskåpet. Detta tar bort ännu mer ansvar och tryck på de som jobbar där eftersom de inte behöver vara ansvariga för något extra. Skulle man ha oturen att bli rånad har man mindre att ge bort genom att förvara kontanter i kassaskåpet. De som hanterar pengar hela dagen, typ ett växelkontor, har ofta ett värdeskåp med enbart ett inkast. De kan alltså inte själva öppna skåpet, så det är ingen ide’ att försöka tvinga dem.

Du gillar kanske också...