Koka kaffe på resande fot

När man packar sina väskor för en resa finns det mycket man ska komma ihåg. Man vill inte glömma något viktigt, speciellt om man ska åka någonstans där man inte kan köpa det man glömt. Passet, kreditkortet, strumpor- och kaffe. Många skriver det ganska högt upp på listan, för är det något man inte vill vara utan så är det kaffetåren.

Att koka kaffe på resande fot är inte så svårt som det låter, bara man har rätt utrustning. En Bialetti kaffekokare, till exempel, är liten och behändig. Den får till och med plats i handbagaget om man så önskar. Ifall de skulle tappa bort resväskan vill man inte stå där utan sitt kaffe..Med lite socker och mjölkpulver så klarar man sig länge.

Naturligtvis kan man alltid köpa en kopp kaffe, i alla fall om man bor på hotell eller i en stad. Men många tycker om att kunna ta sig en kopp när som helst på dygnet, utan att behöva klä på sig och gå ut. Då kan en Bialetti kaffekokare vara helt perfekt. Idag har många hotell en liten kokplatta för sina gäster, man vet att folk vill ta hand om sig själva.

När man är ute i naturen kan man verkligen tala om att koka kaffe på resande fot. Till och med här kan en Bialetti kaffekokare komma väl till pass eftersom man kan sätta den över elden. De kommer i olika storlekar så man kan överraska hela gruppen med en rykande kopp kaffe till morgonbullen. Allt smakar så mycket bättre när man har sällskap och ännu mer när man sitter i trevliga omgivningar.

En annan anledning till varför många väljer att koka kaffe på resande fot är smaken. När man reser utomlands har de annorlunda kaffe och man saknar det man är van vid. Bialetti kaffekokare används mest för espressokaffe, men man kan välja vilken kaffesort man laddar den med. Har man en smak man tycker om så finns det ingen anledning till varför man inte ska kunna dricka det även på en resa.

Det finns få saker som folk är så måna om som sitt kaffe. Man kan klara sig utan de flesta andra saker, till och med knäckebröd, men kaffe behöver man. Regelbundet och starkt. Om man reser längre perioder är det ännu större anledning att göra anordningar för att trivas, och kaffe är en viktig del av det hela.

Du gillar kanske också...