Norrlands vackra huvudstad

Det finns mycket att göra för den som vill upptäck Sundsvall. Nöjen, natur och kultur- allt samlat på ett ställe. En del saker är organiserade, medan man själv får ta sig till andra. Det bästa är att boka in sig på Hotel Sundsvall och sätta igång. Andra kommer hit för jobbet, det är ganska vanligt att lägga konferenser i olika delar av landet.

Eftersom det finns ganska mycket att se och göra när man vill upptäck Sundsvall så kan det vara bra att skriva en lista. Innan man lämnar Hotel Sundsvall så har man i alla fall en ide’ om vart man ska gå. Naturligtvis ligger charmen med att besöka ett nytt ställe också i att kunna improvisera, man ska inte avlägga en examen på vad man sett.

Naturen är mycket vacker i och omkring Sundsvall. Det är, till exempel, mycket populärt att ta en båttur runt Höga kusten för att upptäck Sundsvall. Andra ger sig ut med kanot för att utforska omgivningarna. Bara tre kilometer från Sundsvalls centrum ligger Södra berget som är ett mycket stort friluftscenter. Här kan man hålla igång hela året om. På vintern förbereder man flera skidspår och försöker hålla dessa öppna så länge det går genom att schakta snö dit den behövs. Man har också elljusbelysning för att kunna utnyttja kvällarna maximalt.

Andra som bor på Hotel Sundsvall tar sig till Sidsjö frilutftsområde. Detta är en mycket vacker del av kusten, med hela 15 bryggor. Vissa av dessa är handikappanpassade, medan andra passar bäst för de som har små barn. Här kan man bada och fiska, bland annat finns det röding och regnbåge, förutom aborre och gädda. För att upptäck Sundsvall är det här en mysig plats. Man kan ta med sig en liten picknick eller köpa något i serveringen som finns i stugan. För den som vill träna finns det ett motionsspår, annars kan man hyra kanot och ge sig ut på vattnet. Under vintertid har man pulkabacke, samt skidleder. Man kan också hyra skidor och brädor här, backen är lagom stor.

Efter en lång dag med aktiviteter kan det vara skönt att komma tillbaka till Hotel Sundsvall och slappna av lite. Ett varmt bad, kanske en tur ner till bastun för att verkligen ha lite relax. Det är härligt att vara ute i naturen, vare sig man håller på med aktiviteter eller bara sitter och njuter. På kvällen sover man extra gott.

Du gillar kanske också...